Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Ενέσεις Botox αντί για Face-Lifting;

 
 
 
Φαίνεται ότι όλοι μιλούν για την κοσμητική θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, την εξαιρετικά αποτελεσματική, μη χειρουργική διαδικασία η οποία μειώνει δραματικά την πιο σκληρή ρυτίδα έκφρασης μέσα σε 7 μέρες και διαρκεί για 4-6 μήνες.
 

Τι είναι το ΒΟΤΟΧ;

Το ΒΟΤΟΧ είναι μια απλή, μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία αντιμετώπισης και λείανσης των ρυτίδων έκφρασης του μεσόφρυου, του μετώπου και των ματιών. Μια δεκάλεπτη θεραπεία, με απλές λεπτές ενέσεις, ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες αυτές. Η ακινητοποίηση αυτή παραμένει για 4-6 μήνες. To ΒΟΤΟΧ χρησιμοποιείται ως η μόνη θεραπεία για ορισμένες παθήσεις όπως είναι ο βλεφαρόσπασμος, το σπαστικό ρεβόκρανο κ.α. και η αισθητική εφαρμογή του είναι μια από τις ενδείξεις.
 

Τι δεν είναι το ΒΟΤΟΧ;

Το ΒΟΤΟΧ δεν είναι μαγικό. Είναι ένα φάρμακο (ειδικά επεξεργασμένη πρωτείνη) αποτέλεσμα χρόνιας έρευνας και δοκιμών, που παρασκευάζεται από μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου την Allergan. Το ΒΟΤΟΧ δεν θα αλλάξει ριζικά την εμφάνισή σας, δεν θα σας κάνει να φαίνεστε 20 χρόνια μικρότεροι ενώ η δράση είναι τοπική και η απορρόφηση δεν είναι συστηματική.
 
Η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ δεν είναι μόνιμη, το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο και αν κάποιος θέλει να παραμείνει το αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να επαναλαμβάνει την θεραπεία κάθε 4-6 μήνες.
 
 

Ποιοι μπορούν να υποβληθούν στην κοσμητική θεραπεία με ΒΟΤΟΧ;

Αν είστε από 18 ετών ως 70 και κάνετε ότι μπορείτε για να φαίνεστε πιο όμορφοι τότε το ΒΟΤΟΧ μπορεί να κάνει για εσάς. Αν επιθυμείτε να μην φαίνονται πια οι βαθιές ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και στο “πόδι της χήνας” τότε το ΒΟΤΟΧ θα σας βοηθήσει να το επιτύχετε με πολύ καλά αποτελέσματα. Κάθε άνδρας ή γυναίκα που ενδιαφέρεται για την εμφάνισή του μπορεί να κάνει ΒΟΤΟΧ.
 
Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε είδους επαγγελματίες και όχι μόνο μοντέλα ή ηθοποιοί κάνουν θεραπεία με ΒΟΤΟΧ με σκοπό να φαίνονται ομορφότεροι και να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους.
 
 

Τι να περιμένετε από το ΒΟΤΟΧ;

Θα σας ενημερώσουν που ακριβώς θα γίνουν οι λεπτές ενέσεις με σκοπό τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται αναισθησία καθώς οι βελόνες είναι πολύ λεπτές και μικρές, ωστόσο για μεγαλύτερη άνεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τοπική αναισθητική κρέμα. Η όλη διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά. Η ενόχληση είναι μηδαμινή και σύντομη – πολλοί ασθενείς την χαρακτηρίζουν ως ένα τσίμπημα κουνουπιού. Είναι σπάνιο να εμφανιστούν ανεπιθύμητες ενέργειες από τις ενέσεις. Μπορείτε να αναλάβετε τις δραστηριότητές σας αμέσως.
 
Μέσα στις επόμενες μέρες θα δείτε μια σταδιακή και σημαντική βελτίωση στις ρυτίδες έκφρασης που ολοκληρώνεται σε μια εβδομάδα και κρατά για 4-6 μήνες. Το ΒΟΤΟΧ ακινητοποιεί τους μύες που οι συνεχείς συσπάσεις τους δημιουργούν ρυτίδες. Ετσι, μετά την θεραπεία μπορείτε να γελάτε ή να συνοφρυώνεστε χωρίς οι ρυτίδες αυτές να γίνονται εμφανείς.
 
Το ΒΟΤΟΧ είναι η μόνη θεραπεία που δρα στην αιτία των ρυτίδων που είναι οι συσπάσεις των μυών κατά την έκφραση. Κατά συνέπεια, κάποιος που υποβάλλεται για μια συγκεκριμένη περίοδο σε θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, καθυστερεί την εμφάνιση ή επιδείνωση των ρυτίδων για όσο χρόνο λειτουργεί το ΒΟΤΟΧ. Το ΒΟΤΟΧ “παγώνει” τον χρόνο, δρώντας προληπτικά στις ρυτίδες έκφρασης!
 
 

Πως δρα ακριβώς το ΒΟΤΟΧ;

Το ΒΟΤΟΧ είναι μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτείνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum. Πολύ μικρές δόσεις του φαρμάκου χορηγούνται στον μυ, αναστέλλοντας την μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και έτσι ο μυς ακινητοποιείται και δεν κάνει σύσπαση. Τα αποτελέσματα της ένεσης είναι τοπικά, παραμένουν για 4-6 μήνες και το φάρμακο δεν απορροφάται από το οργανισμό.
 
Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο αλλά αναστρέψιμο και οι ρυτίδες επανέρχονται στην προηγούμενη κατάστασή τους πριν από την θεραπεία. Για το λόγο αυτό η θεραπεία επαναλαμβάνεται αν θέλετε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα.
 
 

Υπάρχουν παρενέργειες του φαρμάκου;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΒΟΤΟΧ είναι ότι είναι αναστρέψιμο. Ετσι και οι σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πάντα αναστρέψιμες. Αυτές μπορούν να είναι ζάλη και πονοκέφαλος για 24 ώρες (από τις ενέσεις και όχι από το φάρμακο) και ελαφρά πτώση του άνω βλεφάρου για λίγες μέρες (αντιμετωπίσιμη με κολλύριο).
 
 
Η πιθανότητα τοπικής αλλεργικής αντίδρασης στο φάρμακο είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ωστόσο, όλα αυτά είναι σπάνια και αν εμφανιστούν διαρκούν λίγο. Η κοσμητική θεραπεία με ΒΟΤΟΧ θεωρείται από τις πιο ασφαλείς μεθόδους κοσμητικής ιατρικής.
 

Το ΒΟΤΟΧ είναι ιδανικό και για εσάς…

Μια ασφαλής θεραπεία για όλους εσάς που προσέχετε την εμφάνισή σας. Αποτελεί ιδανική θεραπεία και σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές παρεμβάσεις, για καλύτερα αποτελέσματα. Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η συνεχής εφαρμογή της θεραπείας, παρατείνει τα αποτελέσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με δύο ή τρεις δεκάλεπτες επισκέψεις ετησίως, διατηρείτε το αποτέλεσμα όλο το χρόνο, δρώντας τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά στις ρυτίδες έκφρασης
 
 

Που θα το κάνετε;

Οπωσδήποτε στο ιατρείο κάποιου γνωστού και εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού.
 

Πιθανά Προβλήματα

Ανησυχία: Πόνος Κάποιοι ασθενείς νιώθουν ένα άβολο συναίσθημα τσιμπήματος όταν η σύριγγα εισχωρήσει στην περιοχή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα μικρού πονοκεφάλου ο οποίος όμως υποχωρεί γρήγορα.
Λύση: Ζητήστε πριν από την ένεση να απλωθεί στην περιοχή μια ειδική κρέμα που θα μουδιάσει προσωρινά την επίμαχη περιοχή ή/και λίγο πάγο.
Ανησυχία: Κοκκινίλες και Μελανιές. Μπορεί να είστε λίγο κόκκινη για 15 λεπτά μετά από την ένεση και ίσως ελαφρώς πρησμένη για λίγες ώρες.
Λύση: Κανονίστε να έχετε λίγο χρόνο και παραμείνετε στο ιατρείο για ένα μισάωρο μέχρι να υποχωρήσει η κοκκινίλα. Χρησιμοποιήστε λίγο κονσήλερ ή φον ντε τεν.
Ανησυχία: Βλεφαρόπτωση: Καλό είναι να γνωρίζετε ότι η βλεφαρόπτωση δεν είναι παρενέργεια του Botox αλλά κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί αν δεν γίνει σωστά από τον γιατρό η χορήγηση του ενέσιμου υλικού. Μπορεί να συμβεί αμέσως μετά την ένεση ή ακόμα και έπειτα από 2 εβδομάδες μετά την χορήγηση της ένεσης και διαρκεί περίπου 1 μήνα.
Λύση: Σε περίπτωση που αυτό συμβεί προμηθευτείτε από τα φαρμακεία ένα κολλήριο ιοπιδίνης που θα δώσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα.
Ανησυχία: Ανέκφραστο πρόσωπο: Αν είσαστε 55 ή 60 ετών είναι φυσιολογικό να έχετε αποκτήσει κάποιες ρυτίδες. Θα είναι λοιπόν αφύσικο να υπάρχει ορατή χαλάρωση από την μύτη και κάτω και λείο αποτέλεσμα από την μύτη και πάνω. Οι καλύτερες υποψήφιες για Botox είναι γυναίκες ηλικίας 35-50 ετών.
Λύση: Σε μεγαλύτερες ηλικίες καλό είναι να μην το παρακάνετε με τo Botox γιατί είναι λογικό το αποτέλεσμα να φαίνετε ψεύτικο.
 

Τι πρέπει να προσέξετε

Ένας Πλαστικός Χειρουργός πρέπει να έχει αναρτημένο σε εμφανές σημείο του Ιατρείου του τον τίτλο της Ιατρικής του ειδικότητας. Ενέσεις Botox μπορεί επίσης να κάνει και ένας γιατρός με ειδικότητα δερματολόγου αλλά όχι κάποιος παθολόγος. Ο επίσημος φορέας των πλαστικών χειρουργών Ελλάδος είναι η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Πριν αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία με ενέσιμο υλικό καλό είναι να κλείσετε πρώτα ένα ραντεβού με τον γιατρό και να μιλήσετε εκτενώς μαζί του για να λυθούν όλες σας οι απορίες. Ίσως είναι καλή ιδέα λίγες μέρες πριν την ένεση να αποφύγετε τα αντιπηκτικά φάρμακα όπως η ασπιρίνη γιατί μπορεί να δημιουργηθούν μελανιές στο σημείο που θα γίνει η ένεση. Αν αποκτήσετε μελανιές προμηθευτείτε από τα φαρμακεία μια κρέμα που να περιέχει άρνικα.
 
Αν είστε έγκυος συμβουλευτείτε πριν τον γιατρό σας.
 
 
Read 1637 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 04