Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Αλλάξτε τρόπο ζωής και μειώστε το καθημερινό άγχος...μέσω γυμναστικής!

stress exercises 1

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»; Όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του άγχους αυτό το δεν θα μπορούσε να ήταν πιο αληθινό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση σας, να μειώσει τις ανήσυχες σκέψεις και να μειώσει τα σωματικά συμπτώματα του άγχους. Μαζί με φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία, η τακτική άσκηση πρέπει να αποτελεί βασικό μέρος τη στρατηγικής σας για την αντιμετώπιση της κοινωνικής αγχώδους διαταραχής.
 
stress exercises 3

Πως η άσκηση μπορεί να μειώσει το κοινωνικό άγχος;

Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί, πιστεύεται ότι υπάρχουν μια σειρά από λόγους για τους οποίους η άσκηση ανακουφίζει από το άγχος και καταδιώκει τα μαύρα σύννεφα της κατάθλιψης:
 

Απόσπαση της προσοχής – Εστιάζοντας τις σκέψεις σας στο χτύπημα μιας μπάλας του τένις ή το τρέξιμο γύρω από ένα ανοικτό φρεάτιο σας εμποδίζει από τη σκέψη της τελευταίας κοινωνικής καταστροφής σας. Το άγχος ξεκινά από την αρνητική σκέψη. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον εγκέφαλό σας πιο εποικοδομητικά μπορεί να δώσει στα αρνητικά συναισθήματα σας ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Βιολογικοί Παράγοντες – Η άσκηση απελευθερώνει με ασφάλεια την αποθηκευμένη αδρεναλίνη, η οποία σας προκαλεί να ιδρώνετε ή να αισθάνεστε άρρωστοι όταν είστε αγχωμένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα αισθανθείτε πιο χαλαροί αφού έχετε τελειώσει το τρέξιμο σας.

Ενδυνάμωση της καρδιάς – Η καρδιά σας είναι ένας μυς και καθιστώντας τον δυνατότερο θα βοηθήσει στην καλύτερη απόδοση του σε στρεσογόνες καταστάσεις. Επιπλέον, καθώς η καρδιά σας δυναμώνει, από την τακτική άσκηση, είναι λιγότερο πιθανό να αρχίσει να σφυροκοπά στο στήθος σας σε καταστάσεις άγχους.

Βελτίωση της διάθεσης – Η αυξημένη ροή του αίματος στον εγκέφαλο προκαλεί την απελευθέρωση «ενδορφίνων». Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες της καλής διάθεσης, και όταν απελευθερώνονται μπορούν να αυξήσουν τη διάθεση σας καταπολεμώντας τις ζοφερές σκέψεις.

Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης – Γνωρίζοντας ότι κάνετε κάτι πρακτικό για να σας ανακουφίσει από το άγχος, αντί να αισθάνεστε δυστυχισμένοι στο κρεβάτι, θα σας κάνει κιόλας να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας. Η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσει για μια καλύτερη φυσική κατάσταση, θα νιώσετε δυνατότεροι και θα σας δώσει την αναγκαία ώθηση στην αυτοπεποίθηση σας.

 
stress exercises 4
 

Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε το «να μην κάνετε τίποτα» είναι να κάνετε οτιδήποτε

Ενώ η ιδέα να τρέχετε σε ένα πάρκο γεμάτο κόσμο ή το ρίσκο να χάσετε στο τένις μπορεί να φαίνετε απωθητικό, ο μόνος τρόπος για να νικήσετε την κατάκοιτη μελαγχολία είναι να αρχίσετε να κάνετε περισσότερα.
 
Ξαπλώνοντας στο κρεβάτι και να σκέπτεστε τις τελευταίες σας (διαφαινόμενες) ατυχίες, το μόνο που θα σας κάνει είναι να νιώσετε δυστυχισμένοι σε ένα εχθρικό κόσμο. Για να ξεφύγετε από αυτό το πρότυπο θα πρέπει να συνεχίσετε τις δραστηριότητες που θα σας δώσουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης και μια υγιέστερη διέγερση στο μυαλό σας. Η άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας και να σας δώσει κίνητρο ώστε να επιδιώξετε την εκπλήρωση καινούριων στόχων, όπως για παράδειγμα να διανύσετε μεγαλύτερη απόσταση στο επόμενο σας τρέξιμο.
 
Η άσκηση θα πρέπει να είναι διασκεδαστική, έτσι επιλέξτε ένα είδος άσκησης το οποίο θα απολαμβάνετε και δεν θα βλέπετε ως αγγαρεία. Πιο κάτω είναι μερικές ιδέες που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε:
 

Περπάτημα ή τζόκινγκ – Αυτά θα σας πάρει έξω στη φύση, σε ένα πεζόδρομο, όπου μπορείτε να χαμογελάσετε και ίσως να πείτε ένα «γεια» σε ξένους περαστικούς, βοηθώντας σας να ξεπεράσετε τους φόβους σας. Η χαλαρή, τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει την καρδιά σας, τους πνεύμονες σας και να μειώσει τα σωματικά συμπτώματα του άγχους.

Άρση βαρών ή σπριντς – Εκρηκτικά ξεσπάσματα ενέργειας, που θα σας κάνουν μεγαλύτερους και ισχυρότερους. Όντας σε καλή φυσική κατάσταση θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας γνωρίζοντας ότι έχετε ένα ωραίο σχηματισμένο σώμα.

Τένις ή Γκολφ – Ξεκινώντας ένα επιδέξιο άθλημα θα σας δώσει μια φιλοδοξία να το συνεχίσετε καθώς προσπαθείτε να βελτιωθείτε σ’ αυτό. Απλά να θυμάστε να είστε επιεικής με τον εαυτό σας εάν δεν παίζετε τόσο καλά όσο θα θέλατε. Κανείς ποτέ δεν προόδευσε σε κάτι χωρίς πρακτική.

Yoga – Η yoga θα βοηθήσει ως ένα βαθμό την πίεση στους μύες σας από το αίσθημα της έντασης, καθώς θα παρασύρει τις σκέψεις σας και θα ενθαρρύνει μία πιο χαλαρή κατάσταση του μυαλού.

Όποιο είδος άσκησης πρόκειται να επιλέξετε, θα πρέπει να στοχεύσετε στο να αφιερώνετε 20-30 λεπτά τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα σ’ αυτό που κάνετε.
 
Το ευρύ φάσμα των θετικών επιπτώσεων της τακτικής άσκησης, στη μείωση τόσο των σωματικών όσο και των ψυχικών συμπτωμάτων, σημαίνει ότι θα πρέπει να αποτελεί το βασικό μέρος της πορείας σας στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αγχώδους διαταραχής.
 
Read 872 times

Related items

Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

JOOBLE 05

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

Republic Radio 100.3 01

Bibliopwleio