Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Πόσο διαρκεί το μπότοξ;

 
 
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όλοι, άνδρες και γυναίκες, θέλουν στις διακοπές τους να ξεχωρίζουν. Η δίαιτα συνεχίζεται για να χτίσουν ένα αξιοθαύμαστο κορμί, μέχρι να πάνε σε κάποιο νησί, ενώ μεγάλο είναι το βάρος που ρίχνουν στο πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που θέλουν να είναι αψεγάδιαστο και χωρίς ρυτίδες. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε σήμερα θα ενημερωθείτε για τα μυστικά του Μπότοξ. Πότε είναι ιδανικά να το κάνουμε, ποια είδη υπάρχουν, ποιες είναι οι ιδανικές υποψήφιες, και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του.
 
Οι περισσότερες γυναίκες και άνδρες που φροντίζουν την εμφάνισή τους έχουν διαβάσει ή έχουν κάνει θεραπεία με botox. Μπότοξ είναι η βουτυλινική τοξίνη ή αλλαντο-τοξίνη, φάρμακο για την άρση της σπαστικότητας και μυϊκής δυσκαμψίας. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται για τις ρυτίδες του μεσόφρυου , του ριζορρινίου, του μετώπου, γύρω από το στόμα, στο πηγούνι, στο λαιμό και σε άλλα σημεία.
 
 
Η κάθε γυναίκα που πρόκειται να κάνει botox πρέπει να ενημερωθεί για κάποιες ιδιαιτερότητες σχετικές με τη μυϊκή διαμόρφωση του προσώπου της ώστε να γνωρίζει και τη διάρκεια του αποτελέσματος. Αυτό θα γίνει από τον υπεύθυνο πλαστικό ή δερματολόγο ιατρό. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι στους οποίους ενδείκνυται η θεραπεία botox ανάλογα με τον μυϊκό τόνο:
 
Ο πρώτος τύπος είναι ο ορθοκινητικός στον οποίο υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων (χαράς, λύπης, πόνου κλπ) με μιμητικών εκφράσεων. Στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει 6 ή 12 μήνες. Είναι η ιδανική υποψήφιοι και η θεραπεία γίνεται 1 φορά το χρόνο.
 
 
Ο δεύτερος τύπος είναι ο υπερκινητικός τύπος, στον οποίο δεν συγχρονίζονται οι μυϊκές συσπάσεις με την έκφραση συναισθημάτων. Το αποτέλεσμα του botox μπορεί να διαρκέσει 4-5 μήνες ίσως και πιο λίγο. Είναι ο πιο συχνός τύπος και στην περίπτωση αυτή η θεραπεία γίνεται 3 φορές το χρόνο.
 
Υπερτονικός τύπος είναι το αντίθετο αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου, όπως στον υπερκινητικό τύπο. Έτσι οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται τελείως και η μυϊκή σύσπαση μπλοκάρεται μόνο για 1 ή 2 μήνες . To αποτέλεσμα διαρκεί λιγότερο από τους άλλους τύπους και ο σκοπός είναι σταδιακά να μετατρέψουμε τον υπερτονικό τύπο σε κινητικό. Πολλές φορές κάποιος άνθρωπος μπορεί να έχει μύες υπερκινητικούς σε μια περιοχή και υποκινητικούς σε μια άλλη.
 
 
Η αναγνώριση από τον ιατρό του τύπου της μυϊκής συμπεριφοράς και η ισορροπημένη δοσολογία του botox μπορεί να δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα και όχι μια «παγωμένη» έκφραση. Χρειάζεται ο πλαστικός ή δερματολόγος ιατρός να εξατομικεύει το σχέδιο εφαρμογής για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Επίσης πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για τα είδη ρυτίδων του προσώπου του.
 
 
Οι δυναμικές ρυτίδες όπως της συνοφρύωσης, του γέλιου, οι οριζόντιες του μετώπου μειώνονται με την εφαρμογή του botox που χαλαρώνει τους υπεύθυνους μύες και απαλύνονται οι ρυτίδες στο δέρμα. Στις στατικές ρυτίδες το botox δεν έχει αποτέλεσμα γιατί αυτές είναι αποτέλεσμα της γήρανσης, της απώλειας ελαστίνης, κολλαγόνου και υποχώρησης της δερματικής συγκρότησης. Με την ηλικία το δέρμα αδυνατίζει και εμφανίζει λεπτές ρυτίδες, για τις οποίες δεν μπορεί να βοηθήσει το botox. Εδώ υπάρχουν άλλου είδους θεραπείες: laser fraxel, μεσοθεραπείες (αυτόλογη ή ετερόλογη) και γέμισμα βαθύτερων ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ.
 
 
Μην ψάχνετε για φθηνή θεραπεία botox γιατί μπορεί να είναι φάρμακο χωρίς έγκριση, μη νομίμως ενδεδειγμένο, όχι καταλλήλως παρασκευασμένο, ληγμένο ή πολύ αραιωμένο.
 
Έχοντας όλα αυτά, επιλέξτε γιατρό πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο και πάντα σε χώρο ιατρείου που υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης πιθανών επιπλοκών (πτώση βλεφάρου πολύ σπάνια, ασυμμετρίες, πτώση φρυδιών προσωρινή) δυσφαγία, οξύφθαλμος, υποθεραπεία. Δεν πρέπει να γίνεται η θεραπεία κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης, της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.
 
Read 1756 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 05