Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Τι να προσέξεις στην αλλαγή του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας

 

 

Είναι πλέον γεγονός ότι μπορούμε να πληρώνουμε λιγότερο στους λογαριασμούς του ρεύματος με τις αρκετά οικονομικές προτάσεις που προσφέρουν αξιόπιστες εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Εξάλλου δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην ποιότητα ρεύματος που προσφέρεται από τις εταιρίες. Τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και το δίκτυο μεταφοράς που χρησιμοποιούν είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο της ΔΕΗ. Η μοναδική διαφορά εντοπίζεται στο ότι προσφέρουν χαμηλότερες τιμές.
 
Σε αρκετές περιπτώσεις, με την αλλαγή του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούμε να γλιτώσουμε μέχρι και 30% στον ετήσιο λογαριασμό του ρεύματος. Ωστόσο, η απόφαση για αλλαγή και η επιλογή της κατάλληλης εταιρίας απαιτεί μελέτη.
 
Για να σε διευκολύνουμε και να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις την καλύτερη λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, συγκεντρώσαμε τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις εάν ενδιαφέρεσαι να αλλάξεις εταιρία παροχής ρεύματος.
 

1. Το κόστος της κιλοβατώρας

Για να επιλέξεις την εταιρία που θα σου προσφέρει τη συμφέρουσα οικονομικά επιλογή που επιθυμείς, πρέπει φυσικά να κοιτάξεις τη χρέωση της κιλοβατώρας. Όμως, πρέπει να προσέξεις και αν θα υπάρξει επιπλέον χρέωση σε περίπτωση που υπερβείς έναν αριθμό κιλοβατώρων ή αν η χρέωση θα παραμείνει η ίδια ανεξάρτητα από την κατανάλωσή σου. Επίσης, εάν είσαι κάτοχος νυχτερινού τιμολογίου έλεγξε τη χρέωση που ισχύει για τη νυχτερινή κατανάλωση, καθώς διαφέρει ανά εταιρία.
 
Φυσικά, θα ήταν χρήσιμο να πάρεις προσφορά από περισσότερες από μία εταιρίες και να συγκρίνεις, αφού η έρευνα αγοράς σε βοηθά να μειώσεις και άλλο τα κόστη σου. Επειδή όμως δραστηριοποιούνται ήδη πολλές εταιρίες στην ελληνική αγορά, το να κάνεις μόνος σου τη σύγκριση μπορεί να είναι πολύπλοκο και χρονοβόρο.
 
Για να κερδίσεις χρόνο και κόστος εκμεταλλεύσου το ίντερνετ προς όφελος σου και μπες σε ένα site σύγκρισης τιμών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, όπως το energy-market.gr. Έτσι θα μπορείς να συγκρίνεις γρήγορα και δωρεάν τις τιμές και τις παροχές των εταιριών εντελώς δωρεάν και να αλλάξεις εταιρία online με πολύ απλές διαδικασίες!
 

2. Η Οριακή Τιμή Συστήματος

Άλλο ένα σημείο που αξίζει την προσοχή σου είναι η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), δηλαδή η τιμή που αγοράζουν το ρεύμα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας. Επειδή η  τιμή αυτή δεν είναι σταθερή και αλλάζει σχεδόν καθημερινά, η κάθε εταιρεία θέτει το δικό της όριο διακύμανσης. Αυτό το γεγονός μας ενδιαφέρει και εμάς τους καταναλωτές καθώς επηρεάζει την τιμή της κιλοβατώρας που πληρώνουμε.
 
Πιο συγκεκριμένα, εάν η Οριακή Τιμή Συστήματος βρίσκεται στα όρια διακύμανσης που έχει θέσει η εταιρία, τότε η τιμή της κιλοβατώρας θα είναι αυτή που έχουμε συμφωνήσει στη σύμβαση. Εάν όμως βρίσκεται πάνω από το όριο τότε ενδέχεται κάποιες εταιρίες να χρεώνουν επιπλέον την κιλοβατώρα, ειδικά σε περιόδους μεγάλης ζήτησης.
 
Αντίστοιχα, αν η τιμή βρίσκεται κάτω από τα όρια τότε η εταιρία θα παρέχει και σε εμάς μειωμένη τιμή της κιλοβατώρας. Καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα πάροχο με μεγάλο εύρος των τιμών αυτών, προκειμένου να μην χρεωθείς σε περίπτωση απότομης μεταβολής των διακυμάνσεων.
 

3. Το ποσό εγγύησης

Κοίταξε το ποσό εγγύησης που σου ζητάνε στην αρχή τις σύμβασης καθώς μπορεί να διαφέρει σημαντικά από εταιρεία σε εταιρεία. Η συνηθισμένη πρακτική είναι να ορίζεται ως ποσό εγγύησης το ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες ρεύματος. Όμως πολλές εταιρείες δίνουν έως και 70% έκπτωση στο ποσό αυτό, ενώ σε άλλες, με την προϋπόθεση ενεργοποίησης πάγιας εντολής για την εξόφληση των λογαριασμών, σου μηδενίζουν την εγγύηση. Ακόμα ενδέχεται στο συμβόλαιο να ορίζεται ότι αν δεν εξοφλείς με συνέπεια το λογαριασμό σου η εγγύηση μπορεί να αυξηθεί.
 

4. Η ελάχιστη διάρκεια του συμβολαίου και οι δεσμεύσεις

Πρόσεξε το χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα δεσμεύεσαι με την εταιρεία γιατί σε περίπτωση αποχώρησης νωρίτερα είναι πολύ πιθανό να σου ζητήσουν όλες τις εκπτώσεις που σου έδωσαν για να συνάψεις αρχικά το συμβόλαιο. Επίσης, είναι πιθανό να σου κρατάνε μέρος της εγγύησης σε περίπτωση διακοπής της σύμβασης πριν από τη λήξη του συμβολαίου σου.
 

5. Πάγια και λοιπές πρόσθετες χρεώσεις

Έλεγξε τα πάγια και τις πρόσθετες χρεώσεις που αναγράφονται στο συμβόλαιο. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που σε αντίθεση με τη ΔΕΗ δεν χρεώνουν πάγια για την παροχή σου.
 
Ένας energy expert θα σε βοηθήσει να αναλύσετε όλες τις χρεώσεις που επιβαρύνουν τον λογαριασμό σου και που ενδεχομένως μπορείς να αποφύγεις.
 

6. Εκπτώσεις

Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και σχετικά με τις εκπτώσεις που προσφέρει η κάθε εταιρία, όπως για παράδειγμα την έκπτωση σε χρεώσεις, σε πάγια, την απαλλαγή από την εγγύηση κλπ. Γενικά, μην κοιτάς απλά τα ποσοστά εκπτώσεων αλλά πρόσεξε και το πως υπολογίζεται η έκπτωση και το αν θα ισχύει σε όλη τη διάρκεια του συμβολαίου.
 
Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί αρχικά η τιμή του συμβολαίου να παρουσιάζεται μειωμένη, όμως μετά ενδέχεται να αλλάξει τελείως με την προσθήκη των επιπλέον χρεώσεων.
 

7. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες

Δώσε προσοχή στις υπηρεσίες που θα έχεις με την εταιρία που θα επιλέξεις όπως η εξυπηρέτηση μετά το συμβόλαιο, οι τρόποι πληρωμής των λογαριασμών, η συχνότητα αποστολής λογαριασμών κτλ. Μην ξεχνάς ότι η σύγκριση παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος σε βοηθά να διαπιστώσεις ποιος από τους παρόχους σου προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες βάσει των αναγκών σου.
 
Εάν προσέξεις τα παραπάνω 7 σημεία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις την καλύτερη προσφορά για αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 
για να ενημερώνεστε καθημερινά για ιατρικά θέματα
 
Read 614 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 02