Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Πως γίνεται η αύξηση στήθους και γλουτών με την επέμβαση αυτομεταμόσχευσης λίπους

 
 breast-augmentation-surgery-orange-county
 
Το στήθος στο δυτικό πολιτισμό ανέκαθεν αποτελούσε σύμβολο θηλυκότητας και γυναικείας σεξουαλικότητας. Για αυτό άλλωστε και η αυξητική ή προσθετική στήθους είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής σε γυναίκες, όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τελευταία ωστόσο χρόνια, ολοένα και πιο δημοφιλής γίνεται η επέμβαση της αυξητικής γλουτών. Τα στητά, καμπυλωτά οπίσθια, τα λεγόμενα «βραζιλιάνικα» είναι επιθυμία πολλών γυναικών.
 
Μια νέα μέθοδος αύξησης του στήθους ή των γλουτών είναι με τη χρήση αυτομοσχεύματος, δηλαδή με τη χρήση λίπους από το ίδιο το σώμα της γυναίκας. Η λήψη του λίπους γίνεται από διάφορα σημεία του σώματος (μηροί, κοιλιά, ισχία, γλουτοί) με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκή ποσότητα λίπους σε αυτά τα σημεία.
 
Η επέμβαση πραγματοποιείται στην κλινική με τοπική αναισθησία ή μέθη και με πολύ μικρές τομές. Με ειδική κάνουλα ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το λίπος και στη συνέχεια με μια ειδική επεξεργασία (μέθοδος Cytori) φιλτράρεται και καθαρίζεται ο λιπώδης ιστός. Στη συνέχεια καθαρό πια το λίπος εγχέεται στο στήθος ή τους γλουτούς της γυναίκας. Συνήθως ένα μέρος του λιπώδους ιστού θα απορροφηθεί, με τις νέες όμως τεχνικές αναρρόφησης καθώς και έγχυσης (micro tunneling) αυξάνεται η βιωσιμότητά του. Έτσι το λίπος, που θα παραμείνει μετά από 3 μήνες και άνω, θα παραμείνει μόνιμα.

ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Με την τεχνική έγχυσης λίπους στο στήθος  επιτυγχάνουμε όχι μόνο αύξηση όγκου στα προεπιλεγμένα σημεία αλλά και βελτίωση της στιλπνότητας του δέρματος λόγω των βλαστοκυττάρων που μεταφέρονται μέσω λιπώδους ιστού. Η νέα μέθοδος ενδείκνυται για γυναίκες που επιθυμούν αυξητική στήθους με ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα  χωρίς τομές γύρω ή κάτω από το μαστό, ή αυξητική γλουτών κατά τον ίδιο τρόπο, ή αποκατάσταση του όγκου του προσώπου. Ενδείκνυται επίσης σε γυναίκες που παρουσιάζουν αυξημένη υπερευαισθησία στην προσθήκη σιλικόνης καθώς και σε γυναίκες που θέλουν μια μικρή αύξηση όγκου (εφόσον με τη μέθοδο αυτή η αύξηση των μαστών δύσκολα θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ένα νούμερο σουτιέν). Με τις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, μικρές αποτιτανώσεις, εάν μελλοντικά εμφανιστούν,  εύκολα μπορούν να διαγνωστούν.
 
Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι στην πράξη η γυναίκα κάνει δύο επεμβάσεις σε μία:  αφαιρεί το περίσσιο λίπος από την κοιλιακή χώρα, τους μηρούς ή τους γλουτούς και κατόπιν αυξάνει το μέγεθος των μαστών ή των γλουτών. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις επιτυγχάνεται και ανόρθωση μαστών, όταν η πτώση των μαστών είναι GRADE 1 ή 2.

ΣΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ

Στους γλουτούς για να μπορέσει να ενσωματωθεί το λίπος με τη γύρω περιοχή θα πρέπει η τοποθέτηση να γίνει βαθιά μέσα στους μυς και κατά στρώματα, ώστε η αιμάτωση να φθάνει στο λίπος και να το κάνει να επιβιώσει, αλλά και να δημιουργήσουμε μια λεία αύξηση χωρίς ανομοιομορφίες. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια έχοντας έτσι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το λίπος προσαρμόζεται και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν έχει απόρριψη γιατί δεν είναι ξένο σώμα. Η ασθενής δεν αισθάνεται το λίπος ως εξόγκωμα ούτε δημιουργεί κυτταρίτιδα ή ανομοιομορφίες.
 
Η μέθοδος αύξησης  του στήθους ή των γλουτών με μεταφορά λίπους από το ίδιο το σώμα τυγχάνει ευρείας αποδοχής από πολλούς αναγνωρισμένους επιστήμονες.  Στην Ελλάδα εφαρμόζεται συχνότερα  τον τελευταίο χρόνο,  από ιατρούς που έχουν εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα.
 

Πότε βλέπω τελικό αποτέλεσμα;

To αρχικό αποτέλεσμα το βλέπετε μετά από ένα μήνα και ολοκληρωτικά μετά από τρεις μήνες.

Είναι επώδυνη η μετεγχειρητική πορεία;

Δεν έχετε καθόλου πόνο στην περιοχή του στήθους ή τους γλουτούς. Μπορεί να αισθανθείτε μια μικρή ενόχληση στην περιοχή που πραγματοποιήθηκε η λιποαναρρόφηση. Στην αυξητική γλουτών μπορείτε να καθίσετε από την επόμενη ημέρα.

Πότε επιστρέφω στην εργασία μου ή στο γυμναστήριο;

Στην εργασία σας επιστρέφετε μετά από 3 έως 5 ημέρες και στο γυμναστήριο μετά από 4 εβδομάδες.

Χρειάζεται επανάληψη η αυξητική με λίπος στους γλουτούς ή το στήθος?

Αυτό θα το κρίνει ο πλαστικός χειρουργός και θα το γνωρίζετε εκ των προτέρων.
 
 
 
Read 1429 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

JOOBLE 04

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 01