Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Τις αληθινές γυναίκες δεν τις κερδίζεις, τις κατακτάς...

 

 

Είναι κάτι γυναίκες, που δεν είναι απλώς γυναίκες, είναι θηλυκά!
 
Είναι αυτές οι γυναίκες που δεν προσπάθησαν ποτέ να γίνουν αντράκια. Δεν τον θέλουν τον τίτλο, δεν τον γουστάρουν. Ξέρουν καλά τι θα πει γυναίκα. Ξέρουν καλά την ομορφιά, τον πόνο και την σιωπή που κρύβει η ουσία τους. Δεν ψάχνουν να ευνουχίσουν, δεν θέλουν να γκρεμίσουν. Ξέρουν να χτίζουν. Ζωές, βάθρα, σπίτια. Δεν μπορείς να τις πεις γυναικάκια ή γυναικούλες. Δεν είναι.
 
Το βλέμμα τους απλά σε μαγνητίζει και όταν σου χαμογελάσει, σε φυλακίζει για πάντα. Αυτές οι γυναίκες φαίνονται δυναμικές, μα στην ουσία είναι απλώς δυνατές. Δεν αγαπούν τον δυναμισμό τους. Δείχνουν δυναμικές γιατί αναγκάζονται να είναι, όχι γιατί το επιδιώκουν.  
 
Πολλοί τις θεωρούν σνομπ, αλλά δεν είναι. Έχουν απλώς προσωπικότητα και ξέρουν πως να συμπεριφέρονται, να δίνουν και να παίρνουν ό, τι αξίζει. Δεν έχουν κόμπλεξ και αποθημένα. Εκφράζονται πάντα όπως σκέφτονται, χωρίς να τις νοιάζει αν κάποιος παρεξηγηθεί. Δεν θα περιμένουν ποτέ να τους περισσεύει τίποτα για να στο δώσουν.Θα σου δώσουν όχι από το περίσσευμά τους, αλλά από το έλλειμά τους. Κι όμως ρε φίλε, από αυτό που τους λείπει, από εκείνο είναι πλούσιες.
 
Είναι αυτές οι γυναίκες, που τις μάχες που έδωσαν δεν θα τις μάθεις ποτέ.
 
 
Κι όσες φορές τις γκρέμισε η μοίρα, εκείνες στάθηκαν για λίγο χάμω, πήραν ανάσες, έγλειψαν τις πληγές τους και σηκώθηκαν ξανά. Γιατί αυτή είναι η διαφορά τους από το σωρό.
 
Δεν είναι αναμάρτητες κι αλάθητες. Μην τις ψάχνεις μέσα σε φωτοστάφανα και λευκά σύννεφα. Δεν θα τις βρεις εκεί. Δεν είναι εκεί.
Για να πετάξουν ψηλά, σύρθηκαν πολλές φορές στην λάσπη. Την άγγιξαν. Τις λέρωσε, αλλά δεν λέρωσε το μέσα τους.
 
Είναι γυναίκες που την μοναξιά την επέλεξαν γιατί δεν τους αρέσει να ψωνίζουν από τα φτηνά καλάθια.
Τίποτα φτηνό δεν θα βρεις μέσα τους. Δεν αγαπάνε τις εκπτώσεις στους ανθρώπους. Δεν θέλουν να συμβιβάσουν το θέλω τους.
Είναι οι γυναίκες που δεν θα μπορέσεις ποτέ να αγοράσεις με καμιά πιστωτική και με κανένα πορτοφόλι. Δεν τις αφορά καν το θέμα.
 
Χαίρονται με απλά πράγματα και δεν περιμένουν από κανέναν λούσα και αρώματα για να νιώσουν ευτυχισμένες. Τις υποβιβάζεις αν θεωρείς πως μπορείς με υλικά να τις εξαγοράσεις. Ενθουσιάζονται με μια βόλτα στη λιακάδα, με τη μυρωδιά σου, με την απλότητα που τους δίνεσαι. Είναι ταυτόχρονά γυναίκες και κοριτσάκια, συνδυάζοντας τη γοητεία και την ωριμότητα του ενός με την αθωότητα και τη γλύκα του άλλου.
 
Φίλε, αν μπλέξεις με τέτοια γυναίκα πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος για το πώς θα τη διαχειριστείς γιατί πώς να το κάνουμε, είναι δύσκολοι χαρακτήρες.
 
Είναι εκείνες που θα γίνουν η ασπίδα σου και η ασφάλειά σου. Είναι εκείνες που ο ήχος τους, είναι βαρύ ζεϊμπέκικο. Και δεν θα τις δεις ποτέ να το χορεύουν. Είναι εκείνες που θα σου δίνουν το χώρο και το χρόνο και την δύναμη να φύγεις μακριά τους για να ξέρουν πως το να μένεις, είναι επιλογή σου κι όχι ανάγκη.
 
Αγαπάνε πολύ, ερωτεύονται πολύ, κρατάνε τα σημάδια από το παρελθόν και πάνω τους ζωγραφίζουν το μέλλον. Περπατάνε από το σαλόνι στο λιμάνι και πίσω και ανήκουν όπου κι αν τις τοποθετήσεις απλά γιατί έχουν μέσα τους τα πάντα.
 
Πολλές προσπάθησαν να γίνουν τέτοια θηλυκά, αποτυγχάνοντας παταγωδώς. Ακριβώς όπως ξεχωρίζει από χιλιόμετρα η φτηνιάρικη απομίμηση από το αυθεντικό, έτσι φαίνονται και οι γυναίκες που κάνουν τεράστια προσπάθεια για να τις ερωτευτούν κι εκείνες που ήταν πάντα ερωτεύσιμες.
 
Η ερωτεύσιμη γυναίκα σέβεται τον εαυτό της. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να τη μειώσει, να της φερθεί με τρόπο που την προσβάλλει, να πληγώσει την αξιοπρέπειά της. Δεν ξεκατινιάζεται και απλώς απομακρύνει από τη ζωή της όποιον δεν της κάνει.
 
Δε φοβάται να εκτεθεί, τα αισθήματά της δεν την τρομάζουν κι αν τα κερδίσεις με το σπαθί σου θα τα αφήσει όλα, χωρίς δεύτερη σκέψη, στα πόδια σου.
 
Έχει κουραστεί από τα παιχνιδάκια, ξέρει πια τι ζητά και πώς να το διεκδικεί. Ω ναι, διεκδικεί με σθένος και πάθος ό,τι γουστάρει πραγματικά. Σπάνια εντυπωσιάζεται, αλλά όταν το κάνει μάχεται για το αντικείμενο του θαυμασμού της. Είναι αφοσιωμένη σε όσους αγαπά κι αυτό την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ξέρει να εκτιμά κι αν μείνεις δίπλα της σε δύσκολη στιγμή στο επιστρέφει στο οκταπλάσιο με πίστη και αφοσίωση.
 
Δε θα παίξει με τις λέξεις και δε θα κρυφτεί πίσω απ’ το δάχτυλό της, αλλά θα σου παραδεχτεί στα ίσια και παλικαρίσια πόσα νιώθει. Όχι με υπερβολές και μεγάλα λόγια. Τις κουβέντες της τις ζυγίζει προσεκτικά, ξέρει τη βαρύτητα των λόγων της.
 
 
Γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ελκυστική, αλλά δε θα χρησιμοποιήσει ποτέ τη γοητεία της για να κερδίσει κάτι από σένα. Δεν είναι μόνο περιτύλιγμα βλέπεις και τέτοια κόλπα την αφήνουν παγερά αδιάφορη.
 
Γελά μόνο αληθινά κι από το να χαμογελάσει ψεύτικα προτιμά χίλιες φορές να δείξει την αντιπάθειά της. Είναι σε όλα της αυτό που βλέπεις και δεν έχει χρόνο για λυκοφιλίες και ψευτοαισθήματα.
 
Τις πληγές της, τις φρόντισε εδώ και καιρό και δεν περιμένει εσένα για να τη σώσεις. Δεν περιμένει κανέναν σωτήρα, έμαθε να βρίσκει μόνη της την άκρη. Περιβάλλεται από σκληρό περίβλημα και παρ’ όλη τη σκληράδα, δε φοβάται να δείξει τις ευαισθησίες της. Την αγγίζει η δυστυχία των γύρω, το βλέπεις στο βλέμμα της όταν αντικρίζει ανθρώπους που τους λείπουν τα βασικά.
 
Ξέρει τα ελαττώματά της και δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια για να τα καμουφλάρει. Στα παρουσιάζει φόρα παρτίδα με περηφάνια, κι αν σ’ αρέσει. Αν δε σ’ αρέσει, από δω παν κι οι άλλοι. Την ιστορία της στη δηλώνει ευθύς εξαρχής για να ξέρεις τι πρόκειται ν’ αντιμετωπίσεις.
 
Συνεπώς, η πραγματικά ερωτεύσιμη γυναίκα δεν ξεχωρίζει λόγω χρώματος ματιών ή τέλειων αναλογιών. Γι’ αυτό και μια γυναίκα που μπορεί να εμπνεύσει χιλιάδες συναισθήματα έχει στρώσει πρώτα χαρακτήρα και μετά μεικ απ.
 
Μια τέτοια γυναίκα θέλει απλά να την θέλεις! Είναι τόσο απλό, αρκεί να το νιώθεις. Αυτό της αρκεί.
 
Να την αγαπάς, όχι με τον τρόπο σου, αλλά με τον τρόπο που έχει αυτή ανάγκη. Γιατί αν είναι να την αγαπάς με το δικό σου τρόπο κι όχι με τον τρόπο που αυτή χρειάζεται, τότε τι έκανες; Αν η απουσία σου είναι πιο ηχηρή από την παρουσία σου, τότε θα φύγει μόνη της και χωρίς τυμπανοκρουσίες, γιατί να θυμάσαι αυτό που απλά θέλει μια τέτοια γυναίκα είναι απλά να την αγαπάς με τον τρόπο που το έχει ανάγκη.
 
Αυτές οι γυναίκες λοιπόν, δεν γεννήθηκαν για να στριμώχνονται στη ζωή κανενός, δεν γεννήθηκαν για να παρακαλούν για συναίσθημα, δεν γεννήθηκαν για να κρύβονται πίσω από το μεικ απ τους, δεν γεννήθηκαν για να είναι εύκολες και φτηνές, δεν γεννήθηκαν για να τους αρκεί ό, τι απλά λάμπει, δεν γεννήθηκαν για να τις κερδίσεις.
 
Είναι ρε φίλε εκείνες οι γυναίκες που δεν τις κερδίζεις, τις κατακτάς.
 
Τίνα Μιχαηλίδου, δημοσιογράφος
 
 
 
Read 1613 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 04