Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Τα σημάδια απιστίας που δεν μπορεί να κρύψει ούτε ο καλύτερος παίκτης

 simadia oti se apata

 

Το σημάδι «λέω ψέμματα άρα μεγαλώνει η μύτη μου» υπήρξε στη φαντασία του Κάρλο Κολόντι (συγγραφέα του Πινόκιο). Το σημάδι «κόκκινο κραγιόν στο πέτο του πουκαμίσου» χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για λόγους δραματουργίας σε ελληνικές ταινίες…
 
…και το κλασικό «ανοίγω την πόρτα και σε πετυχαίνω καβάλα» είναι θέμα τύχης.
 
Ωστόσο, η απιστία αφήνει σημάδια που ακόμα και ένας master του είδους δεν θα μπορούσε να κρύψει. Με λίγη παρατηρητικότητα θα μπορέσεις κι εσύ να τα διακρίνεις (το απευχόμαστε, αλλά όλα μες τη ζωή είναι…):
 

Γίνεται νευρικός κάθε φορά που χτυπά/δονείται το κινητό

Αν ακολουθεί το ρεύμα της εποχής τότε το πιθανότερο είναι το «παιχνίδι» να γίνεται μέσω messenger/viber. Είναι επίσης πιθανό να έχει καταχωρήσει με άλλο όνομα το τρίτο πρόσωπο. Και φυσικά θα έχει απενεργοποιήσει τη ρύθμιση να εμφανίζονται οι συνομιλίες του στην οθόνη του κινητού, γι’αυτό είναι σημαντικό να παρατηρήσεις πως αντιδρά στις «αντιδράσεις» του κινητού.
 

Αρχίζει ξαφνικά να αναφέρει συχνά κάποιο πρόσωπο

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει συναίσθημα στην παράλληλη ιστορία γιατί αυτό είναι κλασικό σημάδι του ερωτευμένου: δεν μπορεί να σταματήσει να αναφέρει πράγματα ή ιστορίες που να αφορούν το αντικείμενο του πόθου του. Ακόμα κι αν κατανοεί το απαγορευμένο πλαίσιο μιας απιστίας, αν έχει παράλληλη σχέση και υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο, είναι πολύ πιθανό να του ξεφεύγουν αναφορές στο άλλο πρόσωπο, ειδικά αν πρόκειται για άτομο που συναντά συχνά όπως ένας συνάδελφος.
 

Δεν μπορείς να καταλάβεις το «πως» και το «γιατί» αλλά τον νιώθεις απόμακρο

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ εμφανές όπως ο περιορισμός των σεξουαλικών επαφών (που, παρεμπιπτόντως, είναι αρκετά τρανταχτό σημάδι), περισσότερο η αίσθηση πως δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ σας, πως έχετε απομακρυνθεί. Είναι από τις περιπτώσεις όπου το ένστικτο σου λέει όσα δεν έχεις τολμήσει να συνειδητοποιήσεις.
 

Κάνει «ταχυδακτυλουργικά»

Δηλαδή όσο ξαφνικά εξαφανίζεται, τόσο ξαφνικά εμφανίζεται! Τηλέφωνα που δεν πιάνουν όλο και πιο συχνά -εντάξει, το δίκτυο στην Ελλάδα δεν είναι το ιδανικό, αλλά σε πόσα φαράγγια να βρεθεί;- ξαφνικά ταξίδια, ξαφνικές συναντήσεις με συναδέλφους και «τσουπ» να’τος μπροστά σου, εκεί που δεν τον περίμενες…Η μέθοδος είναι απλή και πετυχημένη: Εξαφανίζεται όταν δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απουσία του και εμφανίζεται ξαφνικά για να ρίξει την απαραίτητη στάχτη στα μάτια.
 

Οι φίλοι του έχουν αρχίσει να συμπεριφέρονται περίεργα

Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους. Κάποιοι φίλοι του είναι πιθανόν να γνωρίζουν πως σε απατά αλλά να μη θέλουν να μιλήσουν για να μην πάρουν την ευθύνη της διάλυσης της σχέσης ή επειδή θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα υπερβαίνει τα όρια της φιλίας τους. Η ενοχή ωστόσο είναι έντονη και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει η συμπεριφορά τους απέναντι σου. Μπορεί να μειώσουν τις κοινές εξόδους, να αποφεύγουν να σε κοιτάξουν στα μάτια και να μιλούν μαζί σου μόνο όταν τους απευθύνεις το λόγο. Και σε αυτή την περίπτωση η παρατηρητικότητα και το ένστικτο παίζουν σημαντικό ρόλο.
 

Μπερδεύει τα ψέμματα του!

Βασικά, έτσι καταλαβαίνεις ότι λέει ψέμματα. Ο ψεύτης «πιάνεται» επειδή από ένα σημείο κι έπειτα μπερδεύει τις ιστορίες που έχει επινοήσει. Μπορεί να αλλάξει τη χρονική σειρά, να θυμάται στο περίπου τι σου έχει πει, να μεταποιεί την ιστορία και όταν του αναφέρεις πως αλλιώς τα είχε περιγράψει να υπερασπίζεται πως εσύ δεν θυμάσαι καλά. Βασικά, εσύ μια χαρά θυμάσαι, αλλού είναι το πρόβλημα…
 
Αυτά είναι μερικά πολύ δυνατά σημάδια, αν δυστυχώς αναγνωρίζεις σε αυτά τη συμπεριφορά του δικού σου συντρόφου, τότε έχεις μια πολύ σημαντική απόφαση να πάρεις…
 
 
 
Read 618 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 04