Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Αιδοιοπλαστική και Πλαστική κόλπου. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

 
 
Η σύγχρονη ιατρική μπορεί,  με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων Laser και RF, να προσφέρει μια σειρά από λύσεις με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα της γυναίκας, τη σεξουαλική της ζωή και κυρίως τη ψυχολογία της.
 
Αιδοιοπλαστική και Πλαστική Κόλπου
 

Πώς λέγεται και σε τι αφορά;

Είναι η επέμβαση που αφορά την πλαστική και αισθητική ανάπλαση του αιδοίου (Vagina Designing). Στη βιβλιογραφία είναι γνωστή ως Αιδοιοπλαστική. Σκοπός της επέμβασης είναι η ανάπλαση και επανασχεδίαση των ιστών της περιοχής εξωτερικά έτσι ώστε η εμφάνιση του αιδοίου να είναι όπως το επιθυμεί η γυναίκα.
 

Ποια είναι η ιατρική διαδικασία;

Η εξέταση και η συζήτηση με τον ειδικό γιατρό είναι το πρώτο βήμα. Η κάθε γυναίκα σίγουρα έχει διαφορετικές προσδοκίες από την επέμβαση, ο γιατρός όμως είναι αυτός που θα εξηγήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, γιατί όπως είναι αντιληπτό το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό. Η επέμβαση αρχίζει με τον σχεδιασμό των περιοχών στις οποίες θα επέμβουμε. Το στάδιο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί καθορίζει και το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προχωράμε στις τομές πάνω σε αυτό το σχέδιο. Οι τομές θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια. Η χρήση του κοινού νυστεριού εδώ δεν θα έλεγα πώς είναι η καλύτερη δυνατή λύση στα χέρια του χειρουργού, γιατί τόσο οι τομές όσο και η καταστροφή των ιστών δεν συγκρίνονται με το Laser ή το νυστέρι Ραδιοκυμάτων.
 

Ποιες τεχνικές εφαρμόζονται στην αιδοιοπλαστική;

Οι πιο συνήθεις  είναι  οι τεχνικές “V” και “Ζ”, όμως τα αισθητικά αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα με την εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνικής “Side to Side®” , με πολύ μεγάλη επιτυχία,  έχοντας άριστα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα, δίνοντας έμφαση στη ταυτόχρονη διόρθωση της φαινομενικά μεγάλης κλειτορίδας που πολλές φορές δημιουργείται από τέτοια επέμβαση, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τη μεγάλη αγγείωση και νεύρωση της περιοχής που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη δυσκολία της επέμβασης αλλά και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που συμβαίνουν όταν οι επεμβάσεις αυτές εφαρμόζονται από μην κατάλληλα εκπαιδευμένο γιατρό. Η τεχνική στηρίζεται στην ανάπλαση και επανασχεδίαση συγκεκριμένων σημείων του αιδοίου και του κόλπου με τη χρήση ραδιοκυμάτων και κεφαλή  Αργού (Argon Beam) έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η τραυματική επιφάνεια, η επέμβαση να είναι σχεδόν αναίμακτη, ο μετεγχειρητικός πόνος να είναι ελάχιστος, η ανάρρωση να είναι γρήγορη,  αλλά κυρίως τα αισθητικά αποτελέσματα να είναι θαυμάσια.
 
 
Η επέμβαση γίνεται με τοπική, γενική ή και επισκληρίδια αναισθησία, σε οργανωμένο και ειδικά εξοπλισμένο κέντρο ή σε κατάλληλα  εξοπλισμένη κλινική και η διάρκεια της είναι από 2 έως 3 ώρες. Δεν χρειάζεται παραμονή στη κλινική παρά μόνο λίγες ώρες μετά για την ασφάλεια της γυναίκας.
 
Η επιστροφή στη δουλειά είναι άμεση ακόμα και την επόμενη μέρα και στους κανονικούς ρυθμούς (γυμναστική, σεξουαλική επαφή κλπ) σε διάστημα 6-8 εβδομάδες. Η φαρμακευτική αγωγή που θα χρειαστεί να λάβετε είναι κάποια αντιβίωση και κάποιες τοπικές αλοιφές για μια εβδομάδα.
 
Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και υποφερτός και γενικά αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Η περιοχή θα είναι ελεύθερη χωρίς επιδέσμους ή γάζες.
 

Ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση.

Είναι διάφορες οι κατηγορίες των γυναικών που θα τους απασχολούσε το γεγονός της πλαστικής ή αισθητικής αποκατάστασης της συγκεκριμένης περιοχής . Μια κατηγορία γυναικών είναι αυτές που τις ενοχλεί η τυχόν υπερτροφική, ασύμμετρη εμφάνιση των χειλέων  ή ο υπερχρωματισμός της περιοχής κυρίως βλέποντας τον εαυτό τους στο καθρέφτη, έχουν εντοπίσει που είναι το πρόβλημα και ζουν με αυτό για πολλά χρόνια και δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να το συζητήσουν με κάποιον ειδικό.
 
Μια άλλη κατηγορία γυναικών είναι αυτές που έχουν υπερτροφία ή και δυσμορφία σε μερικά σημεία του αιδοίου (Μικρά, Μεγάλα χείλη, κλειτορίδα) και συνοδεύεται από ενόχληση σε καθημερινές δραστηριότητες πχ γυμναστική, οδήγηση, ποδήλατο, σεξουαλική επαφή, ενδυμασία με στενά ρούχα (μαγιό-κολλάν).
 
Μία άλλη κατηγορία γυναικών είναι εκείνες που επιθυμούν καθαρά αισθητική παρέμβαση στη περιοχή για να αποκτήσουν το λεγόμενο Vaginal Design της αρέσκειας τους.
 

Αιδοιοπλαστική και Πλαστική του Κόλπου μετά από το τοκετό;

Μία σημαντική κατηγορία γυναικών είναι εκείνες που έχουν υποστεί κάκωση των ιστών της περιοχής μετά από τοκετό, με αποτέλεσμα να υπάρχει χαλάρωση τόσο των εξωτερικών ιστών του αιδοίου και του περινέου όσο και των εσωτερικών ιστών του κόλπου, με σοβαρές συνέπειες στην σεξουαλική και κατά προέκταση τη ψυχολογική ζωή των γυναικών αυτών. Η ενδεικνυόμενη επέμβαση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η Πλαστική Ανάπλαση του Κόλπου μόνη της ή σε συνδυασμό με Πλαστική Αιδοίου για την επίτευξη ακόμα πιο καλών αισθητικών αποτελεσμάτων. Η επέμβαση έχει σαν στόχο την  ενίσχυση των ιστών και των μυών τόσο της πυέλου όσο και του κόλπου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις γυναίκες αυτές να ξανά απολαύσουν τον έρωτα και να ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, γιατί εκτός από μαμάδες είναι κυρίως γυναίκες.  Επίσης η οριστική λύση για τυχόν συνυπάρχουσας ακράτειας ούρων είναι από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της επέμβασης.
 
Τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση είναι άκρως εντυπωσιακά! Οι κυρίες μπορούν να διαπιστώσουν την αλλαγή αμέσως μετά το χειρουργείο. Τα οριστικά  όμως αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα φαίνονται μετά το πέρας των 8 εβδομάδων και είναι μόνιμα.
 
Το αντίκρισμα στην ψυχολογία των γυναικών αυτών είναι τεράστιο γιατί λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, καταλήγουν να είναι εσωστρεφείς, απόμακρες, να ντρέπονται για το σώμα τους και εν τέλει μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλικότητα τους και γενικώς την άνεση τους σε μία σχέση.
 
Όσον αφορά τις γυναίκες που υποφέρουν από χαλάρωση του κόλπου, η αύξηση της libido λόγω της σύσφιξης των ιστών του κόλπου και του περινέου προσφέρει την επιστροφή της χαμένης απόλαυσης στην σεξουαλική επαφή, που οδηγεί στην αλλαγή και βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.
 

Οι κίνδυνοι των επεμβάσεων

Οι κίνδυνοι από αυτές τις επεμβάσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Φυσικά πρόκειται για χειρουργική επέμβαση και η αναισθησία είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη. Αυτές οι επεμβάσεις πρέπει να πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους γιατρούς με γνώση και εμπειρία στην ανατομία της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και με άρτια εκπαίδευση σε όσο αφορά τη Πλαστική Χειρουργική Γυναικολογία.  Οι μετεγχειρητικοί κίνδυνοι είναι κάτι που είναι καθαρά στο χέρι της γυναίκας, δεδομένου πως οι κύριες πρέπει να φροντίσουν την υγιεινή και την καθαριότητα της περιοχής και να ακολουθήσουν με ευλάβεια τις οδηγίες του γιατρού.
 

Πότε αντενδείκνυται μια τέτοια επέμβαση;

Οι αντενδείξεις για τις επεμβάσεις αυτές είναι ελάχιστες, όπως για παράδειγμα οι κολπικές φλεγμονές στην ενεργή φάση τους, οι γυναίκες που έχουν τη τάση για σχηματισμό χηλοειδών ουλών, αυτές που πάσχουν από βαρύ και αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη και τέλος εκείνες που πάσχουν από βαριά ψυχικά νοσήματα και άτομα με έντονα διαταραγμένη προσωπικότητα.
 
Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται και σε συνδυασμό μεταξύ τους. Για παράδειγμα μπορεί να συνδυαστεί η Αιδοιοπλαστική στα μικρά και μεγάλα χείλη με την πλαστική στη κλειτορίδα ή το περίνεο, επίσης η Αιδοιοπλαστική με την πλαστική του κόλπου και αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων.
 
 
 
Read 2839 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 04