Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Tρόποι να πετύχει η σχέση από απόσταση, από την Σάντυ Κουτσοσταμάτη

 sxesi apostasi 4

 

Ίσως είχες, έχεις ή θα σου τύχει κάποια στιγμή στο μέλλον μια σχέση εξ αποστάσεως. Η σχέση στην οποία το ζευγάρι ζει σε διαφορετικό μέρος και δεν έχει την επιλογή να βρίσκεται καθημερινά, είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο. Διάβαστε ποιά είναι τα θετικά της σχέσης εξ αποστάσεως:
 

1. Δύσκολα φθείρεται

Το ενδιαφέρον μένει αναζωπυρωμένο καθώς ο ένας λείπει στον άλλο. Έτσι, το «πρόβλημα» που απασχολεί το ζευγάρι είναι αυτό της απόστασης ενώ οτιδήποτε προκύπτει ανάμεσά τους ξεχνιέται ή μοιάζει ασήμαντο καθώς η γεωγραφική τους απόσταση είναι εκείνη που προβληματίζει και απασχολεί τα δυο μέλη της σχέσης. «Πότε θα τον δω;» «Μου λείπει, τι να κάνει τώρα;» «Πόσο θα κρατήσει αυτό;»
 

2. Ο καθένας έχει πολύ ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό του 

Σε μια τέτοια σχέση ο καθένας έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο αλλά έχει και την πλήρη ευελιξία να διαχειρίζεται τον χρόνο του όπως θέλει. Έτσι, όταν ο ένας βρεθεί με τον άλλο είναι απόλυτα αφοσιωμένος στη σχέση, όντας χορτασμένος από την εκπλήρωση προσωπικών επιθυμιών. 
 

3. Ο χωρισμός είναι λιγότερο επώδυνος

Το τρίτο θετικό είναι ότι πολλοί που χώρισαν από μια τέτοια σχέση ομολόγησαν πως ο χωρισμός ήταν πολύ πιο εύκολος. Έχεις μάθει να ζεις μόνη και έτσι η προσαρμογή και η συνειδητοποίηση του χωρισμού είναι πολύ πιο εύκολη.
 
sxesi apostasi 1
 

Οι παγίδες της σχέσης εξ αποστάσεως

Όλα τα παραπάνω θετικά κρύβουν κάποιες παγίδες. Το ότι αυτό που απασχολεί κυρίως το ζευγάρι είναι η απόσταση, πολλές φορές αποπροσανατολίζει από τα ουσιαστικά προβλήματα-ζητήματα, τα οποία μπορεί και να μην προλαβαίνουν να ανακύψουν αφού το διάστημα που περνάει ο ένας με τον άλλο είναι λίγο.
 
Επίσης, ο καθένας είναι υποκινούμενος από την σκέψη ότι σε λίγο δεν θα βλέπει τον αγαπημένο του και άρα η συμπεριφορά του είναι επηρεασμένη. Αυτή η σκέψη μπορεί να επηρεάσει προς το θετικό ή προς το αρνητικό. Κάποιος μπορεί να φοβάται να αφεθεί και να εμπιστευτεί τον άλλο, αφού υπάρχει ανάμεσά τους η απόσταση.
 
Κάποιος άλλος μπορεί να είναι πιο νευρικός και κουρασμένος από την αναμονή να ξαναβρεθεί με τον σύντροφό του. Έτσι, η συμπεριφορά του ίσως να είναι αντίστοιχα κυκλοθυμική. Κάποιος άλλος μπορεί να εστιάζει μόνο στα θετικά, έχοντας στο μυαλό του ότι σε λίγο δεν θα βλέπει τον αγαπημένο του και να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος.
 
Εν κατακλείδι, σε πολλές περιπτώσεις, η εικόνα της σχέσης και του ατόμου παραμορφώνεται. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μια σχέση εξ αποστάσεως δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αντίθετα, οι έρευνες επιβεβαιώνουν πως η απόσταση δεν συνεπάγεται μια προβληματική σχέση.
 
sxesi apostasi 2
 

Μην καταδικάζεις τη σχέση λόγω της απόστασης 

Οι περισσότερες σχέσεις εξ αποστάσεως δεν λειτουργούν επειδή τα μέλη της δεν πιστεύουν σ’αυτή. Αν το ζευγάρι δεν πιστεύει στην επιτυχία της σχέσης του, όποια κι αν είναι η φύση της σχέσης, την καταδικάζει από μόνο του εξ αρχής.
 

Επικοινώνησε σωστά

Για εσάς η επικοινωνία είναι το μαγικό κλειδί για την επιτυχία της σχέσης. Ένα οποιοδήποτε ζευγάρι χρειάζεται να επικοινωνεί λειτουργικά. Εσύ που είσαι σε σχέση εξ αποστάσεως χρειάζεται να επικοινωνείς ακόμη πιο αποτελεσματικά. Ο χρόνος είναι λίγος. Εκμεταλλεύσου τον. Ένας καβγάς από απόσταση είναι πιο επώδυνος και ίσως έχει περισσότερες αρνητικές συνέπειες. Εστίασε στα πραγματικά σημαντικά και συζήτησε εποικοδομητικά. (Εδώ μπορείς να επισκεφθείς το αντίστοιχο άρθρο μου γιατο πώς μπορούν να επικοινωνούν σωστά τα ζευγάρια)
 

Εστίασε στα συναισθήματα σου 

Για να επικοινωνήσεις χρειάζεται να εστιάσεις στα συναισθήματά σου. Να παρατηρείς τον εαυτό σου πώς νιώθει. Αν υπάρχει κάτι σημαντικό για σένα μοιράσου το. Μην ξεχνάς ότι η σχέση τελειώνει όταν ο ένας σταματά να έχει αιτήματα από τον άλλο. Αν χρειάζεσαι κάτι ζήτησέ το.
 

Ξεκαθάρισε τη θέση σου

Είναι σημαντικό να είναι ξεκάθαρο για τον καθένα το πώς βλέπει τη σχέση ο άλλος. Είναι κάτι πρόσκαιρο για σένα; Είναι αποκλειστικό; Είναι κάτι με προοπτική; Τι είδους προοπτική; Είναι καλό να τεθούν αυτά τα ζητήματα χωρίς ενοχές και ταμπού, προκειμένου να μην υπάρχουν εκπλήξεις αλλά και γιατί ο προσδιορισμός της σχέσης σας θα της δώσει και ταυτότητα.
 

Όρισε ένα καθημερινό τηλεφωνικό ραντεβού

Μην αφήνεις τις ημέρες να περνούν χωρίς να μιλάς με τον σύντροφό σου (είτε τηλεφωνικά, ή ακόμη καλύτερα μέσω Skype). Προσπάθησε να διατηρείς ένα κλίμα αντίστοιχο με την σχέση που θα είχες εάν θα ήσασταν κοντά. Να έχετε για παράδειγμα, ένα άτυπο καθημερινό ραντεβού επικοινωνίας (πχ μετά τη δουλειά σου ή τη δική του ή πριν τον ύπνο) και να μην το παραλείπετε εκτός απροόπτου. 
 

Κανόνισε την επόμενη συνάντηση

Μην αφήνεις στην τύχη το πότε θα ξαναβρεθείς με τον σύντροφό σου. το να γνωρίζεις περίπου πότε θα ξαναβρεθείτε δίνει κίνητρο και νόημα στη σχέση για να αφοσιώνεσαι σε αυτήν κάθε μέρα που θα περνάει.
 

Μοιραστείτε τις ίδιες δραστηριότητες

Κι όμως μπορείτε να κάνετε πράγματα μαζί ακόμη κι αν είστε σε απόσταση. Κανονίστε να δείτε την ίδια ταινία, την ίδια εκπομπή ή διαβάστε μαζί το ίδιο βιβλίο.
 

Άφησε τα σημάδια σου

Άφησε κάποιο post που θα διαβάσει σε ανύποπτο χρόνο, δώσε του μια μπλούζα σου ή πάρε μια δική του.
 

Μην ψάχνεις για τον αντικαταστάτη

Ίσως νιώθεις ανασφάλεια, ίσως μοναξιά, όμως αν αυτή η σχέση μέσα σου αξίζει, μην ψάχνεις το τρίτο άτομο που θα αναπληρώνει το κενό του συντρόφου σου. η κατάσταση αυτή απλά θα σε μπερδέψει, θα σε κουράσει αλλά και δεν θα σου επιτρέψει να αφοσιωθείς σε καμία από τις δυο σχέσεις
 

Έλεγξε τη ζήλια σου

Η σχέση εξ αποστάσεως δοκιμάζει την εμπιστοσύνη σας καθημερινά. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν θα υπάρχει μέλλον στη σχέση, όπως και σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης. Έλεγξε τις σκέψεις σου και εστίασε στα θετικά σου αλλά και στα θετικά που εισπράττεις από τον άλλο. Ωστόσο, μην την κρατάς για τους λάθος λόγους. Μήπως η σχέση εξ αποστάσεως μοιάζει μια γοητευτική πρόκληση την οποία θέλεις να αποδείξεις ότι μπορείς να κερδίσεις; Μήπως με μια τέτοια σχέση αποφεύγεις την ουσιαστική δέσμευση για τους δικούς σου λόγους; Σε όποια σχέση κι αν έχουμε το σημαντικότερο είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Μόνο τότε μπορούμε να εξελιχθούμε και να νιώσουμε πλήρεις.
 
 
Να είσαι καλά και να αγαπάς! Σάντυ.
 
sxesi apostasi 3
Read 1036 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

JOOBLE 05

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

Republic Radio 100.3 01

Bibliopwleio