Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Πώς να είστε ευτυχισμένοι: Συμβουλές για να καλλιεργήσετε τη θετική σας σκέψη

 

woman happy1

 

Κουραστήκατε να αναμένετε μέχρι να σας βρει η ευτυχία; Σταματήστε λοιπόν να περιμένετε και αρχίστε να γίνεστε ευτυχισμένοι με τις πιο κάτω συμβουλές.
 
Ξέρετε πώς να είστε ευτυχισμένοι; Η μήπως περιμένετε την ευτυχία να σας βρει;
 
Παρά τα όσα παραμύθια απεικονίζουν, η ευτυχία δεν εμφανίζεται δια μαγείας. Δεν είναι καν κάτι που συμβαίνει σε σας. Είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί. Λοιπόν, τι περιμένετε; Ξεκινήστε να ανακαλύπτετε πώς να είστε ευτυχισμένοι.
 

Πώς να είστε ευτυχισμένοι: Τι μας λέει η επιστήμη

Μόνο περίπου το 10% από τις αναφορές των ανθρώπων για την ευτυχία μπορεί να εξηγηθεί από τις διαφορές στις συνθήκες ζωής τους. Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του τι καθορίζει την ευτυχία οφείλεται στην προσωπικότητα και – το πιο σημαντικό – στις σκέψεις, και στις σκέψεις που έχουν τη δυνατότητα να τροποποιηθούν.
 

Ναι, μπορείτε να μάθετε πώς να είστε ευτυχισμένοι – ή τουλάχιστον πώς να είστε πιο χαρούμενοι.

 
Παρόλο που μπορεί να έχετε σκεφτεί, όπως κάνουν πολλοί,  ότι η ευτυχία έρχεται από το να γεννηθεί κανείς πλούσιος ή όμορφος ή να ζει κάποιος μια ζωή δίχως άγχος, η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν τον πλούτο, την ομορφιά ή λιγότερο άγχος δεν είναι πιο ευτυχισμένοι κατά μέσο όρο από εκείνους που δεν απολαμβάνουν αυτές τις ευλογίες.
 
Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι φαίνεται να γνωρίζουν ενστικτωδώς ότι η ευτυχία τους είναι το αποτέλεσμα των επιλογών τους, και οι ζωές τους είναι βασισμένες στα ακόλουθα:
 
-    Αφιέρωση χρόνου με οικογένεια και φίλους
-    Εκτιμώντας το τι έχουν
-    Διατήρηση μιας αισιόδοξης προοπτικής
-    Έχοντας την αίσθηση ενός σκοπού
-    Ζώντας τη στιγμή
 

Πώς να είστε ευτυχισμένοι: Πρακτική, πρακτική και περισσότερη πρακτική

Εάν ψάχνετε για την ευτυχία, τα καλά νέα είναι ότι οι επιλογές, οι σκέψεις και οι ενέργειες σας μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο της ευτυχίας σας. Δεν είναι τόσο εύκολο όπως το να πατήσετε ένα κουμπί, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε το επίπεδο της ευτυχίας σας. Πιο κάτω σας δείχνουμε πώς να ξεκινήσετε την πορεία σας προς τη δημιουργία του πιο ευτυχισμένου εαυτού σας.
 

Επενδύστε στις σχέσεις

 
Περιβάλετε τον εαυτό σας με χαρούμενους ανθρώπους. Όταν είστε γύρω από ανθρώπους με πρόσχαρο χαρακτήρα βοηθά τη δική σας διάθεση. Και με το να είστε χαρούμενοι, δίνετε και εσείς κάτι πίσω στους γύρω σας. Οι καλοί φίλοι και η οικογένεια σας βοηθούν να γιορτάσετε τις επιτυχίες της ζωής σας και σας υποστηρίζουν σε δύσκολες περιόδους. Αν και είναι εύκολο να πάρετε τους φίλους και την οικογένεια ως δεδομένους,  οι σχέσεις αυτές χρειάζονται γαλούχηση. Ενισχύστε τα συναισθήματα σας με λόγια και πράξεις. Να είστε προσεκτικοί και ευγενικοί με την κριτική. Δείξτε στους ανθρώπους ότι εκτιμάτε αυτά που κάνουν για σας ή απλά ότι είστε ευγνώμων που είναι μέρος της ζωής σας.
 

Εκφράστε ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι κάτι περισσότερο από το να λέτε «ευχαριστώ». Είναι μια αίσθηση κατάπληξης, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για τη ζωή. Είναι εύκολο να ζείτε τη ζωή σας χωρίς να αναγνωρίζετε την καλή σας τύχη. Πολλές φορές, χρειάζεται μια σοβαρή ασθένεια ή κάποιο άλλο τραγικό γεγονός για να τραντάξει τους ανθρώπους ώστε να εκτιμήσουν τα καλά πράγματα που υπάρχουν ήδη στη ζωή τους. Μην περιμένετε για κάτι τέτοιο να συμβεί σε σας.
 
Δεσμευτείτε στην πρακτική της ευγνωμοσύνης. Εντοπίστε τουλάχιστο ένα πράγμα που εμπλουτίζει τη ζωή σας κάθε μέρα. Όταν βρείτε τον εαυτό σας να σκέφτεται μία αρνητική σκέψη, προσπαθήστε να την αντικαταστήσετε με μία θετική. Για παράδειγμα, αντικαταστήστε την σκέψη «η αδελφή μου ξέχασε τα γενέθλια μου» με την σκέψη «η αδελφή μου ήταν πάντα εκεί για μένα τις δύσκολες στιγμές».
 
Αφήστε την ευγνωμοσύνη να είναι η τελευταία σας σκέψη πριν πάτε για ύπνο. Αφήστε επίσης την ευγνωμοσύνη να είναι η πρώτη σας σκέψη όταν ξυπνάτε το πρωί.
 
 

Καλλιεργήστε την αισιοδοξία

Αναπτύξτε τη συνήθεια να βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Δε χρειάζεται να γίνετε υπερβολικοί, άλλωστε συμβαίνουν και άσχημα πράγματα. Θα ήταν ανόητο να προσποιείστε το αντίθετο. Αλλά δεν πρέπει να αφήσετε τα αρνητικά να χρωματίσουν ολόκληρη την προοπτική της ζωή σας. Να θυμάστε ότι αυτό που είναι σωστό για σας υπερέχει σχεδόν πάντα το τι είναι λάθος.
 
Αν από τη φύση σας δεν είστε ένα αισιόδοξο άτομο, μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να αλλάξετε τον απαισιόδοξο τρόπο σκέψης σας. Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας τις αρνητικές σκέψεις καθώς τις σκέφτεστε. Στη συνέχεια κάντε ένα βήμα πίσω και ρωτήστε τον εαυτό σας αυτά τα βασικά ερωτήματα:
 
- Είναι η κατάσταση πραγματικά τόσο άσχημη όσο νομίζω;
- Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με τον οποίο μπορώ να δω και να αντιμετωπίσω την κατάσταση;
- Τι μπορώ να μάθω από αυτή την εμπειρία που να μπορώ να χρησιμοποιήσω στο μέλλον;
 

Βρείτε το σκοπό σας

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να πετύχουν ένα στόχο ή ένα σκοπό – είτε πρόκειται για τη φροντίδα αδέσποτων ή για την ενίσχυση της ατομικής πνευματικότητας – είναι πιο ευτυχισμένοι από ότι εκείνοι που δεν έχουν τέτοιες φιλοδοξίες. Έχοντας ένα στόχο παρέχει μια αίσθηση σκοπού, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο στόχος σας. Σημασία έχει η διαδικασία της επίτευξης του να είναι σημαντική για σας. Προσπαθήστε να ευθυγραμμίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες με το μακροπρόθεσμο νόημα της ζωής σας. Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι οι σχέσεις παρέχουν το ισχυρότερο νόημα και σκοπό στη ζωή σας. Έτσι λοιπόν, καλλιεργείστε σημαντικές σχέσεις.
 
Ασχολείστε με κάτι που αγαπάτε; Αν όχι, ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις για να ανακαλύψετε πως μπορείτε να βρείτε το σκοπό σας:
 
- Τι είναι αυτό που με συναρπάζει και μου δίνει ενέργεια;
- Για ποια επιτεύγματα μου είμαι πιο περήφανος/η;
- Πως θα ήθελα να με θυμούνται οι άλλοι;
 
 

Ζήστε τη στιγμή

Μην αναβάλετε τη χαρά και την ευτυχία για την ημέρα όταν θα είστε λιγότερο απασχολημένοι και η ζωή σας θα είναι λιγότερο αγχωτική. Αυτή η μέρα μπορεί να μην έρθει ποτέ. Αντίθετα, ψάξτε για ευκαιρίες να απολαύσετε τις μικρές απολαύσεις της καθημερινής ζωής και επικεντρωθείτε στα θετικά της παρούσας στιγμής, αντί να κατοικείτε στο παρελθόν ή να ανησυχείτε για το μέλλον.
 
Read 500 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

JOOBLE 05

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

Republic Radio 100.3 01

Bibliopwleio