Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Συμπτώματα εγκυμοσύνης.Μήπως είσαι έγκυος;

 

PregnancyTest1

 

Λέτε να είμαι έγκυος; Είμαι έγκυος τελικά; Μήπως δεν είμαι έγκυος; Το τεστ εγκυμοσύνης δείχνει θετικό! Παρόλα αυτά εγώ δεν νιώθω τίποτα! Θα πρέπει να νιώθω κάτι; Υπάρχουν συμπτώματα αν είσαι έγκυος; Αν ναι, ποια είναι; Όλες αυτές οι ερωτήσεις βασανίζουν τις μέλλουσες μανούλες. Όλες μας περιμένουμε με αγωνία, το τεστ που θα δείξει θετικό. Το τεστ που θα μας αλλάξει την ζωή!
 
Όταν θέλουμε να μείνουμε έγκυες μιας πιάνει μια ανησυχία, αν θα μείνουμε τελικά. Όλες μας έχουμε απογοητευτεί, κάνοντας προσπάθεια, να έρθει κανονικά η έμμηνος ρήση και να απογοητευόμαστε. Δεν θα πρέπει όμως κατά την γνώμη μου να μας πιάνει πανικός, εάν δεν έχουμε άγχος, όλα γίνονται και αν πάλι δεν γίνονται, μην απογοητεύεστε έχει προχωρήσει πολύ η επιστήμη.
 
Υπάρχουν όμως συμπτώματα εγκυμοσύνης; Η απάντηση είναι, ναι υπάρχουν. Αν πάλι όμως, δεν υπάρχουν δεν σημαίνει πως δεν είμαστε έγκυες, ούτε χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, γιατί δεν υπάρχουν συμπτώματα. Παρακάτω θα αναφέρουμε τα συμπτώματα εγκυμοσύνης που έχουν παρατηρηθεί στις περισσότερες μέλλουσες μανούλες. Σίγουρα δεν παρατηρούνται όλα σε καθεμιά ίσως κάποια, ή και τίποτε από αυτά.
 
Για αρχή, υπολογίστε τις γόνιμες μέρες σας. Το πρώτο που έχετε να κάνετε, είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης . Υπάρχουν τεστ που μπορούν να γίνουν από την 5η μέρα της καθυστέρησης. Ακόμη και αν το τεστ βγει αρνητικό και εξακολουθείτε να έχετε καθυστέρηση, επαναλάβετε το μετά από λίγες ημέρες. Αν βγεί πάλι αρνητικό, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
 
Συμπτώματα εγκυμοσύνης:
 

Απουσία περιόδου

Εάν έχετε φυσιολογικό έμμηνο κύκλο, αυτό είναι συχνά το πρώτο σωματικό σύμπτωμα. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να έχετε ελαφριά αιμορραγία ή κηλιδώσεις περίπου στο χρονικό διάστημα της περιόδου σας ακόμα και εάν είστε έγκυος, και όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτευτεί στη μήτρα σας. Εάν οι κύκλοι σας δεν είναι φυσιολογικοί μπορεί να παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα εγκυμοσύνης προτού παρατηρήσετε μια απουσία περιόδου.
 

Κόπωση

Είναι πιθανό να αισθανθείτε ασυνήθιστη κούραση τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων της προγεστερόνης στο σώμα σας, καθώς διατηρεί το εσωτερικό στρώμα της μήτρας σας για να βοηθήσει στην υποστήριξη της εγκυμοσύνης.
 

Ναυτία/Πρωινή αδιαθεσία

Μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ναυτία, και ακόμη τάση για εμετό μεταξύ της 2ης και 8ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Αυτό συνήθως περνάει την 16η εβδομάδα. Αν και αυτό ονομάζεται συνήθως «πρωινή αδιαθεσία» μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας – και μπορεί ακόμα και να σας επηρεάζει όλη την ώρα.
 

Υπερέμεση της εγκυμοσύνης

Περίπου μία στις 200 έγκυες γυναίκες μπορεί να υποφέρει από υπερέμεση της εγκυμοσύνης. Συνεχίζοντας και πέρα από το πρώτο τρίμηνο (12 με 13 εβδομάδες), η υπερέμεση της εγκυμοσύνης προκαλεί τόσο συχνό και σοβαρό έμετο που καμία τροφή ή υγρό δεν μπορεί να κρατηθεί μέσα στο στομάχι. Συνήθως, η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί, και μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα προκαλέσει επιπλοκές για την εγκυμοσύνη, αλλά ζητήστε ιατρική συμβουλή εάν υποφέρετε από σοβαρή ναυτία.
 

Αλλαγές στους μαστούς σας

Οι μαστοί σας μπορεί να διογκωθούν και να γίνουν ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Οι φλέβες στους μαστούς σας μπορεί να γίνουν πιο ευδιάκριτες και οι θηλαίες άλω σας (θηλές) να γίνουν πιο σκουρόχρωμες.
 

Πολύ συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

Περίπου 6 με 8 εβδομάδες μετά από τη σύλληψη μπορεί να έχετε την ανάγκη να ουρείτε συχνότερα. Αυτό ευθύνεται στη μήτρα σας που μεγαλώνει και πιέζει την κύστη σας. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, η μήτρα ανεβαίνει σε υψηλότερο σημείο της κοιλιάς κι έτσι μειώνεται η πίεση που ασκεί στην ουροδόχο κύστη.
 

Συναισθηματική αστάθεια

Οι μεταβαλλόμενες ορμόνες σας μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματική αστάθεια στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης – μπορεί μέχρι και να βρεθείτε να κλαίτε χωρίς να γνωρίζετε πραγματικά το γιατί.
 

Αλλαγές στις προτιμήσεις για τροφές (έντονες επιθυμίες) και ευαισθησία στις μυρωδιές

Μπορεί να μην σας αρέσουν ορισμένα πράγματα όπως το τσάι, ο καφές ή τα λιπαρά τρόφιμα και να αρχίσετε να επιθυμείτε πράγματα που δεν σας αρέσουν κανονικά. Μπορεί να αηδιάζετε όταν μυρίζετε επίσης ορισμένα πράγματα – όπως καφέ, κρέας ή αλκοόλ.  
 

Κράμπες

Μπορεί να παρουσιάσετε κράμπες στα πόδια στο πρώτο τρίμηνο και ορισμένες φορές σε μεταγενέστερο στάδιο της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται σε αλλαγές στον τρόπο που ο οργανισμός επεξεργάζεται το ασβέστιο.
 
 
PregnancyTest2
 

Πόνος στη μέση / κοιλιά

Για τον πόνο στην μέση ευθύνεται η ορμόνη προγεστερόνη. Οι πόνοι που έχετε χαμηλά στην κοιλιά ευθύνεται το μεγάλωμα της μήτρας.
 

Τελικά τι πρέπει να κάνω;

✨ Τα παραπάνω συμπτώματα εγκυμοσύνης δεν επιβεβαιώνουν από μόνα τους μια εγκυμοσύνη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, εάν νιώθετε πως είστε έγκυες, είναι το τεστ εγκυμοσύνης, είτε εξετάσεις αίματος που δείχνουν το πόσο έγκυος είστε και εννοείται πως πρέπει να επισκεφτείτε και τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα σας συμβουλέψει για τα πάντα.
✨ Εάν είστε καπνίστριες, είναι ένας καλός λόγος για να το κόψετε.
✨ Δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί η εγκυμοσύνη για το πώς θα συμπεριφερθείτε από εδώ και πέρα, εάν είναι όλα φυσιολογικά, πέρα από κάποιες αλλαγές στο σώμα σας και μικροαλλαγές στην καθημερινότητά σας (π.χ. δεν χρειάζεται να βάζετε κάθε μέρα ηλεκτρική σκούπα, ούτε να σηκώνεται πολλά βάρη) όλα θα κυλούν όπως πριν.
 
 
 
Read 951 times

Related items

Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

Banner Egkymosyni ana mina

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 04