Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

13 + 1 τρόποι για να ακονίσετε το μυαλό σας!

 

 

Για να προστατεύσετε την καρδιά σας, τρώτε υγιεινά και ασκείστε. Για να προστατεύσετε το συκώτι σας, πίνετε με μέτρο. Για να μην καταστρέψετε τα πνευμόνια σας, κόβετε μαχαίρι το κάπνισμα. Αυτές τις οδηγίες θα σας δώσουν οι ειδικοί για τα βασικότερα όργανα του σώματός σας. Πώς θα διατηρήσετε, όμως, υγιές και… ντούρο το βασικότερο των βασικών οργάνων; Πώς θα κρατήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση και σωστή λειτουργία; 
 
Πνευματικές «ασκήσεις» που προλαμβάνουν ασθένειες όπως το Alzheimer’s και την άνοια, και καθημερινά μικροπράγματα που αυξάνουν την παραγωγή νευροτροφινών, πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες για τον εγκέφαλό μας. 
 
Τέτοιες δραστηριότητες, ασκήσεις, γρίφους, πνευματικές προκλήσεις που «γυμνάζουν» τον εγκέφαλό μας δείτε παρακάτω:
 
☄ Αντανακλαστικά: Μια πολύ απλή, αλλά τελικά δύσκολη, άσκηση που τεστάρει και βελτιώνει τα βασικά αντανακλαστικά του μυαλού μας. Μπείτε εδώ και πατήστε start. Μόλις το τετραγωνάκι αλλάξει χρώμα, πρέπει να κάνετε κλικ πάνω του. Αλλά να το κάνετε μέσα σε 0,20 δευτερόλεπτα. Για να σας δούμε… 
 
☄ Δημιουργικότητα: Για να εξασκήσετε την δημιουργικότητα του εγκεφάλου, ήτοι την ικανότητά του να «σκαρφίζεται» λύσεις σκεπτόμενος δημιουργικά με τα εκάστοτε δεδομένα, δοκιμάστε να παίξετε το παιχνίδι της ασημένιας σφαίρας. Μην περιμένετε θεαματικά γραφικά και ενδιαφέρον storyline – πρόκειται απλώς για μια μπάλα την οποία πρέπει να οδηγήσετε στο σωστό σημείο, μετακινώντας κουτιά και αποφεύγοντας εμπόδια. Μέχρι να ολοκληρώσετε και τα 25 επίπεδα, το μυαλό σας θα «πετάει».
 
☄ Μνημονικό: Τεστάρετε την μνήμη σας με αυτό το απλό παιχνίδι, στο οποίο ο υπολογιστής επιλέγει κάποια τετράγωνα, και στην συνέχεια εσείς πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτά.  
 
☄ FitBrains:  Άλλη μια ιστοσελίδα-γυμναστήριο εγκεφάλων διεκδικεί λίγο από τον καθημερινό μας χρόνο για να ακονίσει το μυαλό μας σε πέντε κατηγορίες: Μνήμη, λογική, συγκέντρωση, γλώσσα και οπτικές ικανότητες. Μπορείτε να συνδεθείτε στο FitBrains μέσω Facebook και να «ξεκλειδώσετε» τις ασκήσεις που προτείνονται ειδικά για εσάς, να ανεβάσετε το σκορ σας (το αντίστοιχο IQ της ιστοσελίδας), να συναγωνιστείτε με φίλους και, αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, να πληρώσετε την συνδρομή της ιστοσελίδας για ακόμη πιο «επαγγελματική» προπόνηση. Το FitBrains έχει στηθεί από ειδικό κλινικό νευροψυχολόγο, και είναι άριστα οργανωμένο με ενδιαφέρουσες ασκήσεις. 
 
☄ Αριστεροί και δεξιοί: Απαντήστε σε ένα απλό ερωτηματολόγιο με «ναι» ή «όχι» και ανακαλύψτε ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου χρησιμοποιείτε περισσότερο. Η θεωρία των ημισφαιρίων θέλει τους «αριστερούς» να τείνουν στην λογική, την αναλυτική και αντικειμενική σκέψη ενώ οι «δεξιοί» χρησιμοποιούν περισσότερο το ένστικτο και τον συναισθηματισμό τους. Αφού ανακαλύψετε σε ποια κατηγορία ανήκετε, μπορείτε αντίστοιχα να επιλέξετε ασκήσεις για να ενδυναμώσετε τα πεδία όπου «πάσχετε» ή να στηρίξετε ακόμη περισσότερο τα δυνατά σας «χαρτιά».  
 
☄ Notpron:  Θα χρειαστεί να ανοίξετε τους «ορίζοντές» σας και να χρησιμοποιήσετε ότι clue υπάρχει στην κάθε οθόνη ώστε να καταφέρετε να περνάτε συνεχώς τα επίπεδα. Εσείς μέχρι ποιον αριθμό μπορείτε να φτάσετε; 
 
☄ Destination Elsewhere: Στην ίδια λογική με το Notpron, το Destination Elsewhere σας καλεί να «ξεκλειδώσετε» ένα επίπεδο κάθε φορά, με λύσεις τόσο απλές όπως το να πατήσετε πάνω στο Enter μέχρι πιο δύσκολες όπως το να αλλάξετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του στον browser ή να χρησιμοποιήσετε βασικές γνώσεις υπολογιστών. 
 
☄ Mindbreakers: Το συγκεκριμένο site κρατά ψηλά το επίπεδο των γρίφων, με αινίγματα που θέτει η ίδια η «παρέα», τα μέλη δηλαδή των Mindbreakers, και οι υπόλοιποι απαντούν και βαθμολογούν, για να γνωρίζετε τον βαθμό δυσκολίας του καθενός. 
 
☄ IQ Test: Κάντε το τεστ νοημοσύνης στα ελληνικά, που όχι μόνο θα σας δώσει την ένδειξη του IQ σας, αλλά και θα ενεργοποιήσει για αρκετή ώρα την σκέψη σας, με τις ερωτήσεις-παγίδες του.  
 
☄ Brain Metrix: Online σκάκι, Sudoku, iq tests, παιχνίδια μνήμης, συγκέντρωσης, μαθηματικών, μνήμης, μέχρι και διαδικτυακός… κύβος του Ρούμπικ βρίσκονται όλα εδώ, σε αυτή την ευχάριστη και άρτια οργανωμένη ιστοσελίδα που ασχολείται με… εγκεφάλους. 
 
☄ Brain Age Test Free: Περάστε τις δοκιμασίες της συγκεκριμένης δωρεάν Android και Windows εφαρμογής και υπολογίστε την… ηλικία του μυαλού σας. Εξασκηθείτε και γίνετε «νεότεροι», βελτιώνοντας την βραχυπρόθεσμη μνήμη σας. Προσοχή: Η εφαρμογή είναι… εθιστική.  
 
☄ Flow Free: Απλό αλλά κολλητικό, το συγκεκριμένο παιχνίδι σας καλεί να αντιστοιχίσετε χρώματα και να δημιουργήσετε τις κατάλληλες πορείες ώστε να λύσετε κάθε puzzle, κρατώντας το μυαλό σας σε εγρήγορση. Το Flow Free είναι… free. Διατίθεται για iPhone, iPad και Android συσκευές. 
 
☄ Math vs. Brain: Με την συγκεκριμένη δωρεάν εφαρμογή του AppStore θα βρείτε την χαρά σας όσοι έχετε «μαθηματικό» μυαλό και αναζητάτε αριθμητικές προκλήσεις. 
 
☄ Clockwise Brain: Οι London Times το κατέταξαν ανάμεσα στις 500 καλύτερες εφαρμογές στον κόσμο, χάρη στον διασκεδαστικό, πρωτότυπο χαρακτήρα των παιχνιδιών του, που τεστάρουν κάθε πτυχή του εγκεφάλου. Διατίθεται δωρεάν για προϊόντα Apple. 
 
Read 972 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 05