Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε όργανα γυμναστικής

 
 
Γυμναστική στο σπίτι δεν σημαίνει άσκηση χωρίς κανόνες και περιορισμούς. Γι’ αυτό και χρήσιμο είναι, αν όχι απαραίτητο, να επισκεφθείτε ένα γιατρό πριν ξεκινήσετε την κατ’ οίκον ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η λειτουργία και η αντοχή της καρδιάς, είναι το κρισιμότερο ζήτημα, όμως όχι και το μοναδικό. Το ποδήλατο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, δεν ενδείκνυται όμως για ανθρώπους με ευαισθησία στα γόνατα, όπως και το κωπηλατικό. Οπότε αν κάποιος με πρόβλημα στα γόνατα, αγοράσει ποδήλατο, απλά ξοδεύει τα χρήματα του και βλάπτει την υγεία του. Οι γενικές εξετάσεις είναι η καλύτερη λύση, για καλή και υγιή αρχή.
 

Αγοράστε από εξειδικευμένο κατάστημα

Μην εμπιστεύεστε τις τηλεοπτικές διαφημίσεις ή τις εκπομπές τηλεμάρκετινγκ. Συνήθως τα μηχανήματα που προωθούν, δεν ταιριάζουν στην περίπτωση σας, ενώ οι καταναλωτικές οργανώσεις (ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ) έχουν δεχτεί πολλές καταγγελίες πολιτών για ελαττωματικά προϊόντα, που δυσκολεύτηκαν να επιστρέψουν στις εταιρείες παραγωγής. Καλό είναι ακόμη να αποφεύγετε τα πολυκαταστήματα και το διαδίκτυο. Τι περισσότερες φορές οι πωλητές φρούτων και ρούχων, δεν γνωρίζουν τι προσφέρει και τι όχι ένα μηχάνημα, και δεν μπορούν να σας βοηθήσουν εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα συναρμολόγησης και λειτουργίας. Στο διαδίκτυο τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, μιας και δεν βλέπετε τα όργανα γυμναστικής, ούτε μπορείτε να τα δοκιμάσετε. Επίσης, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις κάθε αγγελίες. Πότε δεν ξέρετε πόσο μεταχειρισμένα είναι τελικά, τα… ελαφρώς μεταχειρισμένα όργανα που πωλούνται.
 
 

Πόσο πρέπει να πληρώσετε

Η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι τα καταστήματα πώλησης οργάνων γυμναστικής, όπου μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη γκάμα μηχανημάτων αλλά και να πληρώσετε σε δόσεις. Οι γυμναστές που συνήθως εργάζονται σε αυτά, θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με την ορθή χρήση των οργάνων, και θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Ας γνωρίσουμε ορισμένα από τα πιο διαδεδομένα μηχανήματα άθλησης.
 
 
✨ Διάδρομος: Ο διάδρομος διαθέτει δύο βασικά πλεονεκτήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα μέλη της οικογένειας, ενώ προσφέρεται για περπάτημα και για τρέξιμο. Αυξάνει τη σωματική αντοχή, γυμνάζει το κάτω μέρος του σώματος, ενώ δουλεύουν ισομετρικά οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι.      
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο διάδρομος πρέπει να διαθέτει μετρητή καρδιακών παλμών καθώς και αντικραδασμικό δάπεδο. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι ορθοπεδικοί που ειδικεύονται στις αθλητικές κακώσεις, καλούνται κάθε μήνα να ασχοληθούν με δέκα περιστατικά τενοντίτιδας στα πέλματα που προκλήθηκαν ύστερα από υπερβολική άσκηση στον τάπητα.
◉ ΤΙΜΗ: 750 - 3500 Ευρώ
 
 
✨ Ποδήλατο: Μαζί με τον διάδρομο, είναι τα δύο πιο διαδεδομένα όργανα γυμναστικής για το σπίτι. Πρόκειται για αρκετά εύκολη άσκηση που μπορεί να πραγματοποιηθεί από μικρούς και μεγάλους. Τονώνει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα, ενώ παράλληλα δυναμώνει τα κάτω άκρα. 
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ποδήλατο είναι ακατάλληλο για όσους έχουν ευαισθησία στα γόνατα και πρόβλημα στη μέση.
◉ ΤΙΜΗ: 200 – 2000 Ευρώ
 
 
✨ Κωπηλατικά: Γυμνάζουν καρδιαγγειακό σύστημα, θώρακα, πλάτη, χέρια και ποδιά. Είναι όμως ακατάλληλα για όσους έχουν πρόβλημα στα γόνατα, περιαρθρίτιδα και ευαισθησία στους ώμους. 
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να επιλέγονται όργανα με ρυθμιζόμενη θέση, για σωστή στάση του σώματος.
◉ ΤΙΜΗ: 300 – 1700 Ευρώ
 
 
✨ Πολυόργανα: Απευθύνονται στους ήδη μυημένους στον κόσμο της γυμναστικής και στοχεύουν στην κατασκευή ενός καλοσχηματισμένου κορμιού. Γυμνάζουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματος, δίνοντας έμφαση, στα χέρια, στο στέρνο και στους κοιλιακούς.
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κάθισμα πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται, ώστε να γυμνάζονται εξίσου καλά πόδια και χέρια. Προτιμήστε βαριά κατασκευή με ισχυρό σκελετό, ώστε να μην κινδυνεύετε από κραδασμούς και ενδεχόμενους τραυματισμούς.
◉ ΤΙΜΗ: 400 – 3000 Ευρώ
 
 
✨ Βαράκια: Είναι ίσως τα πιο διαδεδομένα όργανα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε υγιή άνθρωπο, ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές βάρους και μεγέθους (1, 5 κιλό ως και τα 25).     
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεκινάμε με λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις. Αυξάνουμε σταδιακά τα κιλά και τη συχνότητα της άσκησης, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσουμε ώμους και αγκώνες.
◉ ΤΙΜΗ: 5 – 100 Ευρώ
 

Τρόπος ζωής και όχι…υποχρέωση

Η γυμναστική στο σπίτι χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σωστές επιλογές. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν, όμως μην περιμένετε θαύματα μέσα σε 1- 2 μήνες. Σημαντικό είναι να μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σας, και να μην καταπονείτε το σώμα σας. Όσοι σκέφτονται να ξεκινήσουν, πρέπει να καταλάβουν πως δεν προσθέτουν απλά μια ακόμη εικοσάλεπτη υποχρέωση στην καθημερινότητα τους. Ουσιαστικά επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
 
 
Read 2393 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

JOOBLE 04

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

xamogelo

Republic Radio 100.3 01