Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Σε κέντρο «θωρακοσκοπικών επεμβάσεων» εξελίσσεται πλέον η Θεσσαλονίκη

 

Με επιτυχία στέφθηκε το 3ο Πρακτικό Θωρακοσκοπικό Εργαστήριο (3ο Hands-on Thoracoscopic Workshop) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη καταδεικνύοντας πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε Κέντρο Αριστείας της Θωρακοσκοπικής τεχνικής και προσφοράς άσκησης εξειδικευμένων δεξιοτήτων.
 
Οι άριστες ξενοδοχειακές υποδομές (LesLazaristes), οι εναλλακτικές δυνατότητες της πόλης, οι ικανοποιητικές αεροπορικές συνδέσεις της με άλλες χώρες, η πιστοποιημένη από την ΕΕ Κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, κυρίως όμως το πρόθυμα διαθέσιμο έμψυχο επιστημονικό δυναμικό & βοηθητικό προσωπικό, η συστηματική μακροχρόνια επένδυση σε διεθνείς επαφές και η συνέργεια πολλών, μετά την αξιολόγηση των συμμετεχόντων ήδη προσδιόρισε την καθιέρωση ως «θεσμού» πλέον του Hands-on Thoracoscopic Workshop. 
 
Στον απολογισμό, που έγινε την τελευταία μέρα προτάθηκε ότι το Hands-on Thoracoscopic Workshop μετά την τρίτη χρονιά επιτυχούς διοργάνωσης, με οραματίστρια και υπεύθυνη της Dr Καλλιόπη Αθανασιάδη (6932704255), είναι πλέον θεσμός, και ορίσθηκε Επιστημονική Επιτροπή, που θα συμπεριλάβει μεταξύ άλλων τους καθ. F.Rea (Ιταλία) και M.Yukzel (Τουρκία), τους Δρ. F.Melfi (Ιταλία), Δρ P.Ciriaco (Ιταλία) και V.Kuzmichev (Ρωσία) και τους Δρ. Κ.Ηλιάδη, Ν.Μπαρμπετάκη, Κ.Τσακιρίδη, Δ.Φιλίππου, Ε.Μπαλή και Ι.Σάββα από Ελλάδα.
 
Στο 3ο Hands-onThoracoscopicWorkshop, το οποίο έδωσε 12 CME-CREDITS σε κάθε συμμετέχοντα, συμμετείχαν δεκαεννέα (19) εκπαιδευόμενοι από Ελλάδα, Σλοβενία, Πορτογαλία, Αγγλία και Αλβανία, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι θωρακοχειρουργοί, παιδοχειρουργοί, γενικοί χειρουργοί και πνευμονολόγοι. 

 

Την πρόταση της Dr Καλλιόπης Αθανασιάδη αποδέχθηκαν, και συμπλήρωσαν την ομάδα των εκπαιδευτών, διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες, όπως ο Καθ. Federico Rea από το Πανεπιστήμιο της Πάδοβας (Ιταλία, expert στη θωρακοσκοπική και ρομποτική χειρουργική με κέντρο βάρους τις παθήσεις του μεσοθωρακίου), η Δρ. Franca Melfi από το Παν/μιο της Πίζας (Ιταλία, ειδική στη ρομποτική λοβεκτομή), η Δρ.Paola Ciriaco από το Νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου (Ιταλία), ο Καθ. Mustafa Yukzel, Παν/μιο Μαρμαρά Κωνσταντινούπολης (Τουρκία, ιδρυτή του European Chest Wall Group και κορυφή στη θωρακοσκοπική  χειρουργική του σκαφοειδούς στέρνου), ο Δρ. David Waller από το Νοσοκομείο του Leicester (Ηνωμένο Βασίλειο, πρωτοπόρο στις μελέτες του μεσοθηλιώματος και τη θωρακοσκοπική χειρουργική σε όλους τους τομείς), ο Δρ. Vladimir Kuzmichev Δ/ντή του Θωρακοχειρουγικού Τμήματος του Regional Scientific Research Clinical Institute της Μόσχας (Ρωσία), ο Δρ. Κοσμάς Ηλιάδης, Δ/ντής του Θωρακοχειρουργικού Τμήματος του Θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ», ο Δρ. Ευάγγελος Μπαλής, Πνευμονολόγος, επιμελητής Α’ Νοσοκομείου «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ο Δρ. Παύλος Ζαρογουλίδης, πνευμονολόγος, ο Ιωάννης Σάββας, Επ. Καθ. Κτηνιατρικής Αριστοτέλειο Παν/μιο. Θεσσαλονίκης, ο κ. Νικόλαος Μπαρμπετάκης, υπεύθυνος του Θωρακοχειρουργικού Τμήματος του «Θεαγενείου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Center of Excellence της Covidien για τη Θωρακοσκοπική Χειρουργική και ο Δρ. Κοσμάς Τσακιρίδης, Δ/ντής του Θωρακοχειρουργικού Τμήματος της Κλινικής «Αγ. Λουκάς» Θεσσαλονίκης.
 
Η αναλογία εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων ήταν 1 προς 2, σπάνιο σε αυτά τα σεμινάρια, και το workshop έγινε σε ξεχωριστή ατμόσφαιρα, όπου όλοι, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, ήταν μαζί από το σερβίρισμα του πρωινού μέχρι και του δείπνου, δίνοντας την δυνατότητα γνωριμιών και νέων ευκαιριών στην καριέρα των νεότερων, αλλά και μεταφοράς εμπειριών. 
Οι εταιρείες θωρακοσκοπικών συρραπτικών Covidien με υπεύθυνο τον κ. Δημήτρη Δανιά και Ethicon με υπεύθυνη την Νατάσσα Καζεπίδου ήταν παρούσες, με όλη την ομάδα τους, και υποστήριξαν την σωστή χρήση του εξοπλισμού αλλά και προμήθευσαν τα εργαλεία και τους πύργους θωρακοσκόπησης. Στο 3ο Hands-onThoracoscopicWorkshop συνέδραμαν και οι εταιρείες Βιανέξ και Takeda, ενώ την γραμματειακή εξυπηρέτηση είχε η κα Βάνα Δαμάσκου από την Τρίαινα.
 
Ο Ιωάννης Ποδιώτης, Δ/ντής του Γραφείου του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, μετέφερε τα συγχαρητήριά του κ. Υπουργού στην υπεύθυνη Δρ Καλλιόπη Αθανασιάδη και επεσήμανε κατά το καλωσόρισμα, ότι η παρουσία διεθνών διακεκριμένων και καταξιωμένων θωρακοχειρουργών από τόσες χώρες αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική θωρακοχειρουργική και στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ως σημείο αναφοράς στην διοργάνωση και φιλοξενία επιστημονικών συνεδρίων υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κύρους, τονίζοντας ότι η ιατρική είναι λειτούργημα προσφοράς στον συνάνθρωπο με τήρηση κανόνων ηθικής και δεοντολογίας.
 
 
Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 
για να ενημερώνεστε καθημερινά για ιατρικά θέματα
 

 

Read 1069 times
Bookmark and Share

Βρείτε Γιατρό

Translate this article:

Eggrafi giatroi Logo

THESSGIATRO BEST BUTTON 01

THESSGIATRO BEST BUTTON 03

THESSGIATRO BEST BUTTON 04

THESSGIATRO BEST BUTTON 06

Hlektroniki Syntagografisi 01

Leksiko Iatrikwn Orwn

Giatroi Xwris Synora Banner 01

Giatroi Xwris Synora Banner 02

JOOBLE 03

Republic Radio 100.3 02