Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Χατζημαυρουδής Γρηγόρης MSc

Rate this item
(17 votes)

doctoressa 660dd

επικοινωνία  μήνυμα  διεύθυνση

 

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα: Γενικός Χειρουργός
 • Διεύθυνση: Βενιζέλου Ελευθέριου 19, Καλαμαριά
 • Περιοχή: Καλαμαριά
 • Τηλέφωνο: 2310434680
 • Κινητό: 6937999835
 • Φαξ: 2310434680
 • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Ιστοσελίδα:

   

 • Ώρες Λειτουργείας:

   

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

 • Συνεργάζεται με:

   

  Κλινική Άγιος Λουκάς, Πανόραμα

  Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο

 • Φωτογραφίες:

   

 • Εξειδίκευση:

   

  Κλινική εξέταση στο Ιατρείο

  Παθήσεις δέρματος και υποδορίου

  ❒ Μορφώματα και όγκοι δέρματος
  ❒ Λιπώματα
  ❒ Σπίλοι
  ❒ Είσφρυση όνυχα 
  ❒ Κύστεις υποδορίου
  ❒ Κύστη κόκκυγα

  Παθήσεις κοιλιακών τοιχωμάτων

  ❒ Βουβωνοκήλες 
  ❒ Ομφαλοκήλες
  ❒ Μετεγχειρητικές κήλες
  ❒ Κήλες λευκής γραμμής (επιγαστρικές κήλες)
  ❒ Μηροκήλες

  Χειρουργική Παχέος Εντέρου – Οισοφάγου

  ❒ Νεοπλάσματα - Όγκοι
  ❒ Εκκολπώματα - Εκκολπωματίτιδα
  ❒ Ελκώδης Κολίτιδα
  ❒ Νόσος Crohn
  ❒ Θολοπτύχωση Nissen
  ❒ Μυοτομία Heller για αχαλασία οισοφάγου

  Χειρουργική Στομάχου

  ❒ Γαστρικός δακτύλιος 
  ❒ Κακοήθεις παθήσεις στομάχου - οισοφάγου
  ❒ Γαστρικό by-pass
  ❒ Χολοπαγκρεατική παράκαμψη
  ❒ Γαστρεκτομή

  Παθήσεις Ορθού - Πρωκτού

  ❒ Αιμορροΐδες
  ❒ Ραγάδα δακτυλίου
  ❒ Πρόπτωση ορθού
  ❒ Παραεδρικό απόστημα και συρίγγιο

  Παθήσεις Θυρεοειδούς αδένα

  ❒ Βρογχοκήλη
  ❒ Όζοι θυρεοειδούς
  ❒ Όγκοι παραθυρεοειδών σωματίων

  Παθήσεις χοληφόρων

  ❒ Χολολιθίαση
  ❒ Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή
  ❒ Χοληδοχολιθίαση

  Χειρουργική Μαστού

  ❒ Ογκολογία μαστού. 
  ❒ Μαστεκτομή - Λεμφαδενεκτομή
  ❒ Βιοψία φρουρού λεμφαδένα.

  Λαπαροσκοπική Χειρουργική 

  Αντιμετώπιση κατακλίσεων με χρήση ειδικών επιθεμάτων

  Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών - Τραύμα

 • Εκπαίδευση:

   

  Ο κ. Χατζημαυρουδής εισήχθη στη Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων και έλαβε το πτυχίο του το 1999. Απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Β' Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ το 2008. Τον Σεπτέμβριο του 2002 εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής (ΠΡΟ.ΜΕ.Σ.Ι.) του ΑΠΘ, το οποίο και ολοκλήρωσε τον Μάιο του 2004 λαμβάνοντας το αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με βαθμό «Άριστα».Στη συνέχεια εξεπόνησε διδακτορική διατριβή με τίτλο «Η επίδραση του πνευμοπεριτοναίου στην ενδοτοξιναιμία και φλεγμονώδη αντίδραση σε πειραματικό μοντέλο περιτονίτιδας (Πειραματική μελέτη σε κονίκλους)», μετά την υποστήριξη της οποίας έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, επίσης με το βαθμό « Άριστα». Από το 2008 έως το 2010 υπηρέτησε στην Β΄ Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ ως επικουρικός χειρουργός (2 θητείες). Τον Ιανουάριο του 2010 εξελέγη Λέκτορας Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και διορίσθηκε τον Ιανουάριο του 2012, ενώ από το 2014 είναι Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής του ΑΠΘ, ασκώντας πλήρες κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

  Αναφορικά με την μετεκαίδευσή του μετά τη λήψη της ειδικότητάς του, ο κ. Χατζημαυρουδής μετέβη το 2008 στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Xαϊδελβέργης (Διευθυντής: Καθηγητής M.W. Büchler), όπου μετεκπαιδεύθηκε στη χειρουργική ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος και την προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική. Από το Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2011 μετεκπαιδεύτηκε στο Ενδοσκοπικό Τμήμα του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς» στην εκτέλεση διαγνωστικών και θεραπευτικών ενδοσκοπήσεων του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού σωλήνα, διαγνωστικής και θεραπευτικής ERCP, στη χρήση ενδοσκοπικής κάψουλας και στο μανομετρικό έλεγχο του γαστρεντερικού σωλήνα. Το 2012 μετέβη για μετεκπαίδευση ως Clinical Fellow στο Institute of Minimally Access, Metabolic and Bariatric Surgery (Διευθυντής: Dr. P. Chowbey), στο Ν. Δελχί της Ινδίας, όπου εξειδικεύθηκε στη λαπαροσκοπική/ενδοσκοπική αποκατάσταση των κηλών των κοιλιακών τοιχωμάτων. Το 2014 μετέβη για μετεκπαίδευση στο Μονάδα Μαστού της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο Ιπποκράτειο ΓΝΑ. Το 2015 μετέβη στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στο παγκοσμίου φήμης Comprehensive Hernia Center, Μονάδα της  Χειρουργικής Κλινικής του Cleveland Clinic, Cleveland, Ohio, όπου μετεκπαιδεύθηκε από τον Καθηγητή M. Rosen (Πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Κήλης) σε προηγμένες τεχνικές αποκατάστασης δύσκολων/επιπλεγμένων κοιλιοκηλών και πιο συγκεκριμένα σε τεχνικές διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων (abdominal wall reconstruction with component separation techniques). Ακολούθως μετέβη στην Shouldice Clinic του Καναδά στην οποία μετεκπαιδεύθηκε  σε τεχνικές αποκατάστασης βουβωνοκήλης χωρίς τη χρήση πλεγμάτων.

 • Προϋπηρεσία:

   

  Ο ιατρός κος Χατζημαυρουδής Γρηγόρης είναι Γενικός Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής στην Β' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ του Γ.Ν. ''Γ.Γεννηματάς'' Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χατζημαυρουδής είναι ο πρώτος που εφάρμοσε στην Ελλάδα τεχνικές διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων και ειδικότερα οπίσθιο διαχωρισμό (posterior component separation technique) σε ασθενείς με επιπλεγμένες κοιλιοκήλες (μεγάλες, υποτροπιάζουσες κοιλιοκήλες, με παρουσία συριγγίων και επιμολυσμένων πλεγμάτων). Επιπλέον, είναι ο πρώτος που τοποθέτησε στην Ελλάδα βιοαπορροφήσιμο συνθετικό πλέγμα σε δυνητικά επιμολυσμένο περιβάλλον σε ασθενή με κήλη του κοιλιακού τοιχώματος. Το κύριο επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης του εστιάζεται στην χειρουργική των κηλών και την ανακατασκευή των κοιλιακών τοιχωμάτων (Abdominal Wall Reconstruction), και πιο συγκεκριμένα:

  ❒ στο ρόλο των συνθετικών, βιοαπορροφήσιμων και βιολογικών πλεγμάτων σε επιμολυσμένο περιβάλλον
  ❒ στην εφαρμογή τεχνικών διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων σε μεγάλες\επιπλεγμένες/υποτροπιάζουσες κοιλιοκήλες
  ❒ στην αντιμετώπιση των παραστομιακών κηλών
  ❒ στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών στην χειρουργική των κηλών
  ❒ στην ασφάλεια και αποτελεσματικότητα διαφόρων τεχνικών καθήλωσης πλεγμάτων σε ανοικτές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις αποκατάστασης κηλών
  ❒ στην ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της χρήσης ενδοπεριτοναικών πλεγμάτων
Read 456 times