Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Πατσιούλη Μάγδα - Κέντρο Λογοθεραπείας

Rate this item
(2 votes)

doctoressa 660dd

επικοινωνία  μήνυμα  διεύθυνση

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα: Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση: Ράμναλη 2, Λαγκαδάς
 • Περιοχή: Λαγκαδάς
 • Τηλέφωνο: 2394025407
 • Κινητό: 6986080323
 • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Ιστοσελίδα:

   

 • Ώρες Λειτουργείας:

   

  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

  Ράμναλη 2, Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη

  Τηλ: 23940.25407

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

   

  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 

  Αρκαδίας 9, Γέρακας, Αττική

  Τηλ: 210 6614135 

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

 • Φωτογραφίες:

   

 • Εξειδίκευση:

   

  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση των διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Οι υπηρεσίες λογοθεραπείας αποσκοπούν στη διάγνωση και αποκατάσταση όλων των διαταραχών και δυσκολιών στο λόγο, στη φωνή και στην ομιλία που μπορεί να παρουσιάζει ένα άτομο.
   
  ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Είναι η επιστήμη που παρέχει εξειδικευμένη και στοχευμένη βοήθεια στον άνθρωπο, ώστε να αναπτύξει, να διατηρήσει ή να επανακτήσει τις εκάστοτε λειτουργικές του δεξιότητες (αδρή και λεπτή κινητικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, κ.α.). Η εργοθεραπεία εκτιμά τις ικανότητες και λειτουργίες του παιδιού και του εφήβου, εντοπίζει τις όποιες αδυναμίες και μέσω ενός δομημένου προγράμματος δραστηριοτήτων βελτιώνει σημαντικές και διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς του (σπίτι, σχολείο, δουλειά).
   
  ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  Η ειδική αγωγή ασχολείται με την αξιολόγηση και αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών με κύριο σκοπό την αξιοποίηση του δυναμικού τους και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι υπηρεσίες ειδικής αγωγής απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους με: Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαριθμησία, κ.α.) , Διαταραχές ομιλίας, λόγου, φωνής , Υπερκινητικότητα, Ελλειμματική Προσοχή , Διαταραχές Επικοινωνίας , Διαταραχές Συμπεριφοράς , Νοητική Καθυστέρηση, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός, Asperger)
   
  ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
  Απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής, νηπιακής ηλικίας (0-5 ετών) και στοχεύει αφενός στον εντοπισμό δυσκολιών και ελλειμματικών δεξιοτήτων και αφετέρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και βελτίωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τομέων της ανάπτυξης. Βασικός σκοπός, άλλωστε της Πρώιμης Παρέμβασης είναι να προετοιμάσει το παιδί για την ένταξή του στο σχολικό ή/ και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και να βελτιώσει το επίπεδο κοινωνικοποίησης και αυτοεξυπηρέτησής του.
   
  ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
  Η αναπτυξιολογική εκτίμηση είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη βαθύτερη κατανόηση των κινητικών, κοινωνικών, ακουστικών, γλωσσικών, οπτικοκινητικών και κριτικών δεξιοτήτων του παιδιού, καθώς και των ευκαιριών που του δίνονται από το οικογενειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό του. Η Αναπτυξιολογική εκτίμηση γίνεται από ειδικό παιδίατρο-αναπτυξιολόγο. Μέσα από την αναπτυξιολογική εκτίμηση του παιδιού δίνεται η δυνατότητα για διάγνωση και εξειδικευμένη παρέμβαση σε παιδιά με υποψία: Αναπτυξιακής καθυστέρησης, Μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, Γλωσσικών διαταραχών ή καθυστέρησης λόγου, Διαταραχών συμπεριφοράς, Διαταραχών αυτιστικού τύπου, Διάσπασης προσοχής ή / και υπερκινητικότητας, Νοητικής υστέρησης, Διαταραχών κινητικών δεξιοτήτων, Αναπτυξιακών προβλημάτων παιδιών με προωρότητα, Πολύ υψηλής ευφυΐας (χαρισματικά παιδιά).
   
  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
  Η συμβουλευτική γονέων έχει στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί. Η συμβουλευτική γονέων θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας, να κατανοήσετε τις διαφορετικές συμπεριφορές τους, καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να ξεπερνάνε δύσκολες καταστάσεις 
   
  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που δυσκολεύουν το άμεσα ενδιαφερόμενο άτομο ή την οικογένειά του και που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα και την ικανότητα προσαρμογής του στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.
   
  ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  Έχοντας από τη μία ως βασικό γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και την υπεράσπιση της ξεχωριστής ατομικότητας και «χρησιμοποιώντας», από την άλλη, τα παιδαγωγικά «εργαλεία» της μουσικής, του χορού, της ζωγραφικής, του παιχνιδιού, οι Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης παρέχουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργιους τρόπους έκφρασης, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας, αποσκοπώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων.
   
  ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Είναι μια σχετικά καινούργια θεραπεία για τα ελληνικά δεδομένα, σε αντίθεση με την Αμερική, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου η μουσικοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και 60 χρόνια. Η μουσικοθεραπεία μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης στους ανθρώπους εκείνους που η λεκτική επικοινωνία είναι ανεπαρκής ή αδύνατη ως μέσο έκφρασης.
   
  ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Ο ορισμός της δραματοθεραπείας είναι: η σκόπιμη χρήση όλων των μορφών του θεάτρου και δράσης ως απευθείας μορφή θεραπευτικής παρέμβασης. Στόχος της δραματοθεραπείας είναι να αναπτύξει την υγιή πλευρά του ατόμου, να του διδάξει νέους τρόπους διαπραγμάτευσης και αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής του, επιφέροντας έτσι την ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία. Μέσα από τις τεχνικές της επιτυγχάνεται η διερεύνηση των εμπειριών του θεραπευμένου και η ανάπτυξη του φάσματος των συναισθηματικών και κοινωνικών ρόλων που διαδραματίζει το άτομο στη ζωή του.
 • Προϋπηρεσία:

   

  Υπέυθυνοι Κέντρου Λογοθεραπείας:
   

  Πατσιούλη Μάγδα

  Πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, τμήμα λογοθεραπείας. Έχει εξειδικευτεί στις μεθόδους TEACH, PECS και MAKATON οι οποίες αποτελούν βασικές προσεγγίσεις των παιδιών με ΔΑΔ. Επιπρόσθετα έχει εξειδικευτεί στην παιδιατρική νευροαποκατάσταση όπως και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια δυσφαγίας, δυσπραξίας. Έχει ολοκληρώσει το σύστημα γραφής τυφλών Braille. Έχει πιστοποιήσεις στη χρήση πολλών αξιολογητικών εργαλείων τόσο σε επίπεδο αξιολόγησης αναπτυξιακών διαταραχών όσο και σε ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για 2,5 χρόνια ως λογοθεραπεύτρια του χώρου, υπεύθυνη προγράμματος λογοθεραπείας στο σωματείο «Η ΖΩΗ». Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές κλινικές έχοντας αναπτύξει μεγάλη εμπειρία σε θεραπευτική παρέμβαση σε ενήλικο πληθυσμό, καθώς και με πολλούς παιδικούς σταθμούς αξιολογώντας τα παιδιά με στόχο την έγκαιρη διάγνωση δυσκολιών. Ερευνητικά συμμετείχε σε στάθμιση ξένων εργαλείων αξιολόγησης της ομιλίας και κατανόησης της γλώσσας παιδιών στα ελληνικά δεδομένα. Προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στον τομέα της λογοθεραπείας όσο και των άλλων επιστημών που σχετίζονται άμεσα με τη λογοθεραπεία παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια.
   

  Κοτσώνης Αθανάσιος

  Απόφοιτος της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Αθηνών, τμήμα εργοθεραπείας. Έχει κάνει την κλινική του άσκηση στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και την πρακτική άσκηση στο ΚΑΤ και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην Ε.Ι.Ι.Α.). Έχει παρακολουθήσει την αξιολόγηση και παρέμβαση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, όπως και πληθώρα σεμιναρίων και συνεδριών όπως η Διαδραστική Αλληλεπίδραση (Intensive Interaction) και το πρόσφατο «Προηγμένη Παρέμβαση για την Ιδεαστική Πράξη και Κλινική Αξιολόγηση και Παρέμβαση της Πραξίας».
   

  Στρίκου Θεοδώρα

  Λογοθεραπεύτρια SI, απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως λογοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Ως φοιτήτρια συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα και ημερίδες που αφορούσαν τη δυσλεξία, τις μαθησιακές δυσκολίες τον αυτισμό κ.α. Έχει εξειδικευτεί σε μεθόδους θεραπείας μέσω πιστοποιημένων σεμιναρίων, όπως: Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, PECS, TEACH, SOCIAL STORIES και τεχνικές ανίχνευσης ακουστικής επεξεργασίας. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στον τομέα της λογοθεραπείας όσο και των άλλων επιστημών που σχετίζονται άμεσα με τη λογοθεραπεία.
   

  Δελή Ακριβή

  Απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, τμήμα λογοθεραπείας. Έχει εξειδικευτεί στο πρόγραμμα Lindcombe, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με τραυλισμό και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων μεταξύ αυτών «Δυσφαγία και διαταραχές κατάποσης», «Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδακτικές και παιδαγωγικές μέθοδοι προσεγγίσεις», «Ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκπαιδευτική πραγματικότητα και προοπτικές» κ.α. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες με θέμα «Διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών» και «Σχολική ετοιμότητα – φωνολογική ενημερότητα και πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών».
   

  Ροϊδου Παναγιώτα

  Απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών με ειδίκευση στην «Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων» από το αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Στη συνέχεια ειδικεύθηκε στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Έχει μετεκπαιδευτεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΕΑΣ- Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA- Applied Behavior Analysis), μέθοδος που βασίζεται στη δομημένη διδασκαλία ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Από το 2009 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος στο ιδιωτικό τομέα ενώ παράλληλα διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας και ειδικής αγωγής σε δημόσιο και ιδιωτικό κέντρο μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
   

  Καραμιχάλη Αγγέλα

  Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδόνιας. Παρακολούθησε το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων μεταξύ αυτών «Συναισθηματική αγωγή», «Special Education, Rehabilitation and Arts», «Το αυτιστικό παιδί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αναγνώριση Συμπτωμάτων και τεχνικές σταδιακής ένταξης στην τάξη» και μαθήματα με θέμα «Εκπαίδευση παιδιών με προβλήματα όρασης: Διδασκαλία της μεθόδου Braille». Επαγγελματικά έχει εργαστεί σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.  
 • Συνεντεύξεις:

   

Read 842 times