Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Dr Σουγιουλτζόγλου Φιλίτσα

Rate this item
(19 votes)

doctoressa 660dd

 

 

επικοινωνία  μήνυμα  διεύθυνση

 

 

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα: Διαβητολόγος - Παθολόγος
 • Διεύθυνση: Τσιμισκή 100
 • Περιοχή: Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο: 2310272822
 • Φαξ: 2310272822
 • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Ιστοσελίδα:

   

 • Ώρες Λειτουργείας:

   

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

 • Φωτογραφίες:

   

 • Εξειδίκευση:

   

  EIΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
   
  Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων και ουσιαστικά αποτελεί την κορωνίδα της ιατρικής. Σε αυτό περιλαμβάνονται σαφώς η αρτηριακή υπέρταση, οι δυσλιπιδαιμίες, οι παθήσεις του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος, οι λοιμώξεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και άλλα. Ο ειδικός παθολόγος οφείλει με υπευθυνότητα να εξετάσει, να διαχωρίζει και να διαγιγνώσκει την πάθηση, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα της ιατρικής επιστήμης.
   
  ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΑ
   
  Διάγνωση, αντιμετώπιση, παρακολούθηση: οξέων-χρονίων παθολογικών καταστάσεων, ασθενών με παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα-υπέρταση-λιπίδια) με 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης και έλεγχο λιπιδίων, Σακχ. Διαβήτη όλων των τύπων (ΣΔ1-ΣΔ2-Διαβήτης κύησης LADA-MODY-Δευτεροπαθής ΣΔ) ανεξαρτήτως αγωγής (δισκία – ινσουλίνη - αντλία ινσουλίνης) και επιπλοκών.
   
  Καθορισμός HbA1c (γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) και 24ωρη καταγραφή σακχάρου.
   
  Ανίχνευση για επιπλοκές με κλινική εξέταση για νευροπάθεια –αγγειοπάθεια – νεφροπάθεια – διαβητικό πόδι.
   
  Πρόληψη - Θεραπεία - Αντιμετώπιση Παχυσαρκίας και διαταραχών διατροφής: ψυχογενής ανορεξία – βουλιμία-υπερφαγία-υποσιτισμό-κύηση-γαλουχία, εφηβεία, αλκοολισμό, αθλητές, προ & μετεγχειρητική διαχείριση ασθενών που υποβάλλονται σε βαριατρική χειρ. επέμβαση
   
  Διάγνωση - αντιμετώπιση άλλων σημαντικών νοσημάτων: εμπύρετα νοσήματα, νοσήματα νεφρών, πεπτικού συστήματος, φλεγμονώδη νοσήματα εντέρου-ενδοκρινών αδένων -νεοπλάσματα, αναιμίες, θρομβώσεις, θρομβοφιλίες, άπνοιες, υπερουριχαιμία, υπερλιπιδαιμίες, κοιλιοκάκη καθώς και των συνήθων ψυχοσωματικών διαταραχών.
   
  Αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων - μεταβολισμού κ.ά.
 • Εκπαίδευση:

   

  Η Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου είναι ιατρός παθολόγος – διαβητολόγος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη με υποτροφία και αποφοίτησε με «Άριστα».

  Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της απέκτησε την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας και στη συνέχεια της Διαβητολογίας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Μεγάλης Βρετανίας. Κατά την παραμονή της εξωτερικό εκπαιδεύτηκε στο πολυδιάστατο αντικείμενο του σακχαρώδη διαβήτη και του διαβήτη κύησης, καθώς και στη διατροφική υποστήριξη της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Παράλληλα συμπλήρωσε την κατάρτισή της στο επιστημονικό πεδίο της διαιτολογίας, αποκτώντας τη δυνατότητα ολιστικής αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας.

  Επί 8 έτη εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο διαβητολογικό κέντρο του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα «Πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε συγγενείς διαβητικών», για την οποία βαθμολογήθηκε με «Άριστα».

 • Προϋπηρεσία:

   

  Έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη από πρώιμα στάδια και των επιπλοκών του (διαβητικό πόδι, νεφρική νόσος), καθώς και στην διατροφική εκπαίδευση των ασθενών και ιδιαίτερα στον διαβήτη κύησης.

  Δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αλλά και των διατροφικών ιδιαιτεροτήτων της παιδικής, εφηβικής και μεγάλης ηλικίας. Επίσης, παρέχει οδηγίες αθλητικής διατροφής, για αύξηση βάρους, σε εγκυμοσύνη και θηλασμό, καθώς και σε παθολογικές καταστάσεις (υψηλή χοληστερίνη, υπέρταση, ενδοκρινικές παθήσεις), κακοήθειες και δυσανεξίες.

  Συμμετέχει σε ελληνικά και ξένα συνέδρια, τόσο με εργασίες όσο και ως ομιλήτρια, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε κοινό και σε σχολεία για τη σωστή διατροφή.

Read 1209 times