Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis
Αποτελέσματα

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Καλλίδου 120, Καλαμαριά
 • Περιοχή Καλαμαριά
 • Τηλέφωνο 2314032698
 • Κινητό 6932440002
 • E-mail eleftheria-logou@hotmail.com
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  Κέντρο Δυτικής Θεσσαλονίκης

  Ν. Κυριακίδη 15, Μενεμένη

  Τηλ. Επικοινωνίας: 2314.010892

   

  Κέντρο Ανατολικής Θεσσαλονίκης

  Καλλίδου 120, Καλαμαριά

  Τηλ. Επικοινωνίας: 2314.032698

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}IsmirlidouLogotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Οι υπηρεσίες του Κέντρου περιλαμβάνουν:
   
  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
   
  Τα θεραπευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν:
   
  ✿ αυτισμός παίδων / ενηλίκων
  ✿ ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
  ✿ πρόγραμμα ψυχοκινητικής θεραπείας
  ✿ πρόγραμμα λόγου-ομιλίας
  ✿ πρόγραμμα επικοινωνίας
  ✿ ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα
  ✿ πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης
  ✿ πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης
  ✿ πρόγραμμα φαγητού
  ✿ συμβουλευτική και υποστήριξη οικογένειας
   υπηρεσίες αξιολόγησης για παιδιά ηλικίας από 2 ετών
  γραπτή αναφορά σχετικά με τη κλινική εικόνα του παιδιού / εφήβου / ενήλικα και προτεινόμενο πρόγραμμα θεραπείας
  ποικιλία θεραπευτικών προγραμμάτων ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες
  δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στήριξης και ένταξης των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον και στην κοινότητα
  καθημερινά ατομικά προγράμματα
  ομαδικά προγράμματα
  συνεδρίες στο σπίτι όταν κρίνεται αναγκαίο από τη θεραπευτική ομάδα
  μηνιαία συνάντηση γονέων με ψυχολόγο για την ενημέρωση και υποστήριξή τους σε θέματα που τους αφορούν
 • Προϋπηρεσία

   

  Το Κέντρο Αξιολόγησης και Θεραπείας Ελευθερία Λόγου δημιουργήθηκε το 2012 από την Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού παιδιών με διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας και των ανεπαρκών δομών του τομέα της υγείας και πρόνοιας. Το Κέντρο έχει έδρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Μενεμένης, δίπλα στον Εύοσμο και τους Αμπελόκηπους. Ανατολικά μπορείτε να μας βρείτε στην περιοχή της Καλαμαριάς, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς. 

  Επιστημονική Υπεύθυνη των Κέντρων είναι η Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ στον Αυτισμό (MA in Autism) του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, Νιούπορτ, Αγγλία και Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος καθώς και της Διεθνούς Ένωσης Λογοπεδικών και Φωνιάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics, IALP). Επιπλέον, παρακολουθεί σε συνεχή βάση σεμινάρια τα οποία μοριοδοτούνται από την Αμερικάνικη Ένωση Ομιλίας-Λόγου-Ακοής (American Speech - Language - Hearing Association, ASHA). Τον Αύγουστο του 2016, παρουσίασε μέρος της εργασίας της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών, στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Ράμναλη 2, Λαγκαδάς
 • Περιοχή Λαγκαδάς
 • Τηλέφωνο 2394025407
 • Κινητό 6986080323
 • E-mail info@eketh.gr
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

  Ράμναλη 2, Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη

  Τηλ: 23940.25407

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

   

  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 

  Αρκαδίας 9, Γέρακας, Αττική

  Τηλ: 210 6614135 

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}PatsiouliMagdaLogotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση των διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Οι υπηρεσίες λογοθεραπείας αποσκοπούν στη διάγνωση και αποκατάσταση όλων των διαταραχών και δυσκολιών στο λόγο, στη φωνή και στην ομιλία που μπορεί να παρουσιάζει ένα άτομο.
   
  ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Είναι η επιστήμη που παρέχει εξειδικευμένη και στοχευμένη βοήθεια στον άνθρωπο, ώστε να αναπτύξει, να διατηρήσει ή να επανακτήσει τις εκάστοτε λειτουργικές του δεξιότητες (αδρή και λεπτή κινητικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, κ.α.). Η εργοθεραπεία εκτιμά τις ικανότητες και λειτουργίες του παιδιού και του εφήβου, εντοπίζει τις όποιες αδυναμίες και μέσω ενός δομημένου προγράμματος δραστηριοτήτων βελτιώνει σημαντικές και διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς του (σπίτι, σχολείο, δουλειά).
   
  ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  Η ειδική αγωγή ασχολείται με την αξιολόγηση και αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών με κύριο σκοπό την αξιοποίηση του δυναμικού τους και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι υπηρεσίες ειδικής αγωγής απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους με: Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαριθμησία, κ.α.) , Διαταραχές ομιλίας, λόγου, φωνής , Υπερκινητικότητα, Ελλειμματική Προσοχή , Διαταραχές Επικοινωνίας , Διαταραχές Συμπεριφοράς , Νοητική Καθυστέρηση, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός, Asperger)
   
  ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
  Απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής, νηπιακής ηλικίας (0-5 ετών) και στοχεύει αφενός στον εντοπισμό δυσκολιών και ελλειμματικών δεξιοτήτων και αφετέρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και βελτίωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τομέων της ανάπτυξης. Βασικός σκοπός, άλλωστε της Πρώιμης Παρέμβασης είναι να προετοιμάσει το παιδί για την ένταξή του στο σχολικό ή/ και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και να βελτιώσει το επίπεδο κοινωνικοποίησης και αυτοεξυπηρέτησής του.
   
  ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
  Η αναπτυξιολογική εκτίμηση είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη βαθύτερη κατανόηση των κινητικών, κοινωνικών, ακουστικών, γλωσσικών, οπτικοκινητικών και κριτικών δεξιοτήτων του παιδιού, καθώς και των ευκαιριών που του δίνονται από το οικογενειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό του. Η Αναπτυξιολογική εκτίμηση γίνεται από ειδικό παιδίατρο-αναπτυξιολόγο. Μέσα από την αναπτυξιολογική εκτίμηση του παιδιού δίνεται η δυνατότητα για διάγνωση και εξειδικευμένη παρέμβαση σε παιδιά με υποψία: Αναπτυξιακής καθυστέρησης, Μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, Γλωσσικών διαταραχών ή καθυστέρησης λόγου, Διαταραχών συμπεριφοράς, Διαταραχών αυτιστικού τύπου, Διάσπασης προσοχής ή / και υπερκινητικότητας, Νοητικής υστέρησης, Διαταραχών κινητικών δεξιοτήτων, Αναπτυξιακών προβλημάτων παιδιών με προωρότητα, Πολύ υψηλής ευφυΐας (χαρισματικά παιδιά).
   
  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
  Η συμβουλευτική γονέων έχει στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί. Η συμβουλευτική γονέων θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας, να κατανοήσετε τις διαφορετικές συμπεριφορές τους, καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να ξεπερνάνε δύσκολες καταστάσεις 
   
  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που δυσκολεύουν το άμεσα ενδιαφερόμενο άτομο ή την οικογένειά του και που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα και την ικανότητα προσαρμογής του στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.
   
  ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  Έχοντας από τη μία ως βασικό γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και την υπεράσπιση της ξεχωριστής ατομικότητας και «χρησιμοποιώντας», από την άλλη, τα παιδαγωγικά «εργαλεία» της μουσικής, του χορού, της ζωγραφικής, του παιχνιδιού, οι Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης παρέχουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργιους τρόπους έκφρασης, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας, αποσκοπώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων.
   
  ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Είναι μια σχετικά καινούργια θεραπεία για τα ελληνικά δεδομένα, σε αντίθεση με την Αμερική, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου η μουσικοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και 60 χρόνια. Η μουσικοθεραπεία μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης στους ανθρώπους εκείνους που η λεκτική επικοινωνία είναι ανεπαρκής ή αδύνατη ως μέσο έκφρασης.
   
  ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Ο ορισμός της δραματοθεραπείας είναι: η σκόπιμη χρήση όλων των μορφών του θεάτρου και δράσης ως απευθείας μορφή θεραπευτικής παρέμβασης. Στόχος της δραματοθεραπείας είναι να αναπτύξει την υγιή πλευρά του ατόμου, να του διδάξει νέους τρόπους διαπραγμάτευσης και αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής του, επιφέροντας έτσι την ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία. Μέσα από τις τεχνικές της επιτυγχάνεται η διερεύνηση των εμπειριών του θεραπευμένου και η ανάπτυξη του φάσματος των συναισθηματικών και κοινωνικών ρόλων που διαδραματίζει το άτομο στη ζωή του.
 • Προϋπηρεσία

   

  Υπέυθυνοι Κέντρου Λογοθεραπείας:
   

  Πατσιούλη Μάγδα

  Πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, τμήμα λογοθεραπείας. Έχει εξειδικευτεί στις μεθόδους TEACH, PECS και MAKATON οι οποίες αποτελούν βασικές προσεγγίσεις των παιδιών με ΔΑΔ. Επιπρόσθετα έχει εξειδικευτεί στην παιδιατρική νευροαποκατάσταση όπως και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια δυσφαγίας, δυσπραξίας. Έχει ολοκληρώσει το σύστημα γραφής τυφλών Braille. Έχει πιστοποιήσεις στη χρήση πολλών αξιολογητικών εργαλείων τόσο σε επίπεδο αξιολόγησης αναπτυξιακών διαταραχών όσο και σε ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για 2,5 χρόνια ως λογοθεραπεύτρια του χώρου, υπεύθυνη προγράμματος λογοθεραπείας στο σωματείο «Η ΖΩΗ». Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές κλινικές έχοντας αναπτύξει μεγάλη εμπειρία σε θεραπευτική παρέμβαση σε ενήλικο πληθυσμό, καθώς και με πολλούς παιδικούς σταθμούς αξιολογώντας τα παιδιά με στόχο την έγκαιρη διάγνωση δυσκολιών. Ερευνητικά συμμετείχε σε στάθμιση ξένων εργαλείων αξιολόγησης της ομιλίας και κατανόησης της γλώσσας παιδιών στα ελληνικά δεδομένα. Προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στον τομέα της λογοθεραπείας όσο και των άλλων επιστημών που σχετίζονται άμεσα με τη λογοθεραπεία παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια.
   

  Κοτσώνης Αθανάσιος

  Απόφοιτος της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Αθηνών, τμήμα εργοθεραπείας. Έχει κάνει την κλινική του άσκηση στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και την πρακτική άσκηση στο ΚΑΤ και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην Ε.Ι.Ι.Α.). Έχει παρακολουθήσει την αξιολόγηση και παρέμβαση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, όπως και πληθώρα σεμιναρίων και συνεδριών όπως η Διαδραστική Αλληλεπίδραση (Intensive Interaction) και το πρόσφατο «Προηγμένη Παρέμβαση για την Ιδεαστική Πράξη και Κλινική Αξιολόγηση και Παρέμβαση της Πραξίας».
   

  Στρίκου Θεοδώρα

  Λογοθεραπεύτρια SI, απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως λογοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Ως φοιτήτρια συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα και ημερίδες που αφορούσαν τη δυσλεξία, τις μαθησιακές δυσκολίες τον αυτισμό κ.α. Έχει εξειδικευτεί σε μεθόδους θεραπείας μέσω πιστοποιημένων σεμιναρίων, όπως: Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, PECS, TEACH, SOCIAL STORIES και τεχνικές ανίχνευσης ακουστικής επεξεργασίας. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στον τομέα της λογοθεραπείας όσο και των άλλων επιστημών που σχετίζονται άμεσα με τη λογοθεραπεία.
   

  Δελή Ακριβή

  Απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, τμήμα λογοθεραπείας. Έχει εξειδικευτεί στο πρόγραμμα Lindcombe, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με τραυλισμό και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων μεταξύ αυτών «Δυσφαγία και διαταραχές κατάποσης», «Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδακτικές και παιδαγωγικές μέθοδοι προσεγγίσεις», «Ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκπαιδευτική πραγματικότητα και προοπτικές» κ.α. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες με θέμα «Διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών» και «Σχολική ετοιμότητα – φωνολογική ενημερότητα και πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών».
   

  Ροϊδου Παναγιώτα

  Απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών με ειδίκευση στην «Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων» από το αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Στη συνέχεια ειδικεύθηκε στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Έχει μετεκπαιδευτεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΕΑΣ- Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA- Applied Behavior Analysis), μέθοδος που βασίζεται στη δομημένη διδασκαλία ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Από το 2009 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος στο ιδιωτικό τομέα ενώ παράλληλα διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας και ειδικής αγωγής σε δημόσιο και ιδιωτικό κέντρο μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
   

  Καραμιχάλη Αγγέλα

  Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδόνιας. Παρακολούθησε το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων μεταξύ αυτών «Συναισθηματική αγωγή», «Special Education, Rehabilitation and Arts», «Το αυτιστικό παιδί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αναγνώριση Συμπτωμάτων και τεχνικές σταδιακής ένταξης στην τάξη» και μαθήματα με θέμα «Εκπαίδευση παιδιών με προβλήματα όρασης: Διδασκαλία της μεθόδου Braille». Επαγγελματικά έχει εργαστεί σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.  
 • Συνεντεύξεις

   

  {youtube}s9UwLQglelg{/youtube}

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Λογοθεραπευτής
 • Διεύθυνση Σβώλου Αλεξάνδρου 18, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310264602
 • Κινητό 6946496462
 • Φαξ 2310264602
 • E-mail mitoskas@otenet.gr
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Το Κέντρο Θεραπευτικής Αγωγής των διαταραχών του Λόγου και Ψυχοθεραπείας «Διάλογος» στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο του 2000.  Ο «Διάλογος» λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του λογοθεραπευτή - ειδικού παιδαγωγού Μιχάλη Τόσκα, απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και πλαισιώνεται από εξειδικευμένους συνεργάτες συναφών ειδικοτήτων. Λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί και ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές απαρτίζουν τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας. 
  Για τη γόνιμη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας υπάρχει σταθερή συνεργασία με παιδοψυχιάτρους, ΩΡΛ, αναπτυξιολόγους, παιδονευρολόγους και ορθοδοντικούς. 
  Στο Κέντρο χρησιμοποιούνται αξιόπιστες δοκιμασίες αξιολόγησης (test) και εφαρμόζονται σύγχρονες προσεγγίσεις: μυολειτουργική θεραπεία MFT, αισθητηριακή ολοκλήρωση-S.I., TEACCH, PECS, MAKATON, LIDCOMBE, INTENSIVE INTERACTION, ΕΔΑΛΦΑ κ.ά. Το Κέντρο «Διάλογος» βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, εύκολα προσβάσιμο μέσω αστικών συγκοινωνιών. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα ιδιωτικού πάρκινγκ σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
  Το κέντρο συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
   

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Λογοθεραπευτής
 • Διεύθυνση Πασαλίδη 55, Καλαμαριά
 • Περιοχή Καλαμαριά
 • Τηλέφωνο 2310431386
 • Κινητό 6944690005
 • E-mail smaromat@gmail.com
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00 έως 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}MatakoudiSmarwLogotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Στον χώρο του Εν Αρχή Ην ο Λόγος παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και αποκατάστασης σε παιδιά και εφήβους στους παρακάτω τομείς:
   
  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
   
  Δυσλεξία - Μαθησιακές Δυσκολίες
  Αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές
  Αντιμετώπιση αναπτυξιακών διαταραχών
  Διαταραχές ροής της ομιλιάς (τραυλισμός, ταχυλαλία)
  Διαταραχές φωνής
  Αντιμετώπιση δυσκολιών που πηγάζουν από εγκεφαλική πάρεση
  Νοητική υστέρηση
  Αντιμετώπιση αφασίας, δυσαρθρίας
  Αντιμετώπιση δυσκολιών βαρήκοων παιδιών
  Διγλωσία
  Σύνδρομα (Down-Asperger)
   
  ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
   
  Βελτίωση των δεξιοτήτων καθημερινής ζωής
  Οργάνωση και συγκέντρωση του παιδιού
  Βελτίωση της αδρής και λεπτής κινητικότητας
  Βελτίωση του οπτικοκινητικού συντονισμού
   
  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
   
  Διάγνωση, Πρόληψη και Συμβουλετική για παιδιά, εφήβους και ενήλικες
  Ψυχοθεραπέια για άγχος και κατάθλιψη
  Συμβουλευτική Γονέων
  Εκτίμηση Νοητικού Δυναμικού
  Επαγγελματικός Προσανατολισμός
  Ανάπτυξη Αυτογνωσίας - Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης
  Υποστήριξη πένθους και χρόνιων παθήσεων
 • Προϋπηρεσία

    

  Στο κέντρο λογοθεραπείας ''Εν Αρχή Ην Ο Λόγος'' στην Καλαμαριά, τα προγράμματα αντιμετώπισης είναι εξατομικευμένα και απόλυτα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και το προσωπικό ρυθμό μάθησης κάθε μαθητή. Στόχος του κέντρου είναι η άμεση παρέμβαση αποκατάσταση των παρουσιαζόμενων προβλημάτων, η οικογενειακή και κοινωνική επανένταξη του ατόμου, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
 • Συνεντεύξεις

   

  {youtube}F5btIpDAC5o{/youtube}

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Καρανιβάλου 35, Πυλαία
 • Περιοχή Πυλαία
 • Τηλέφωνο 2313060898
 • E-mail to.anemoptero@gmail.com
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Ειδική Διαπαιδαγώγηση
  Διαταραχές Άρθρωσης
  Φωνολογικές Διαταραχές
  Αυτισμός
  Αισθητηριακή Ολοκλήρωση
  Συμβουλευτική Γονέων
  Μαθησιακές Δυσκολίες
  Δυσλεξία
  Λογοθεραπεία
  Εργοθεραπεία
  Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
  Υπερκινητικότητα
  Αναπτυξιακές Διαταραχές
  Γλωσσική Καθυστέρηση
  Σχολική Ετοιμότητα
  Πρώιμη Παρέμβαση
  Δυσπραξία
  Τραυλισμός
  Νοητική Υστέρηση
  Ομάδες Συνομηλίκων
  Βιωματικά Εργαστήρια
  Αξιολόγηση
  Δυσκολίες λόγου, ομιλίας και φωνής
 • Εκπαίδευση

   

  Το Ανεμόπτερο είναι μία συνεταιριστική δομή της οποίας η Διεπιστημονική Ομάδα παρέχει τις εξής υπηρεσίες: Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Συμπεριληπτική Εκπαίδευση, Ομάδες Συνομηλίκων, Βιωματικά Εργαστήρια, Αξιολόγηση, Πρώιμη Παρέμβαση και Συμβουλευτική. Απώτεροι στόχοι μας σε κάθε παιδαγωγική σχέση είναι η γενίκευση των δεξιοτήτων και η αυτορρύθµιση στη µάθηση και τη συµπεριφορά. Η εμπειρία μας δείχνει ότι, συχνά, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η γενίκευση των δεξιοτήτων πέρα από τη δυαδική παιδαγωγική σχέση, στο ποικιλοπρόσωπο περιβάλλον της καθημερινότητας.

  Ακόμη, στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας είναι η αντίληψη ότι οι δραστηριότητες χρειάζεται να παρουσιάζουν υψηλό ενδιαφέρον για το άτομο. Γι’ αυτό αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό τα προσωπικά ενδιαφέροντα, τα οποία συνδυάζουμε με την ελκυστικότητα της δραστηριότητας και του πλαισίου, αλλά και την παιγνιώδη και βιωματική μορφή μάθησης. Θέση μας είναι ότι η οικογένεια αποτελεί το κύριο περιβάλλον του μαθητή, αλλά και το βασικό συνδετικό κρίκο για όλους τους εμπλεκόμενους.

  Γι’ αυτό, η συμμετοχή της μπορεί να διαβαθμιστεί από το πλαίσιο της κοινής στοχοθεσίας, της συμβουλευτικής σχέσης έως και το ρόλο του συνεκπαιδευτή.

  Τέλος, κομβικό ρόλο έχει η συνεργασία με το σχολείο που κυρίως στοχεύει στον από κοινού σχεδιασμό των διαφοροποιήσεων που χρειάζονται ώστε να προωθείται η εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη του μαθητή σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 14, Εύοσμος
 • Περιοχή Εύοσμος
 • Τηλέφωνο 2310765606
 • Κινητό 6977780330
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική αγωγή

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Αλ. Παπαναστασίου 161, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Χαριλάου
 • Τηλέφωνο 2310334545
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   Λογοθεραπευτής - Λογοπεδικός - Χαριλάου

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Κανάρη Κωνστ. 15, Νέα Μηχανιώνα
 • Περιοχή Νέα Μηχανιώνα
 • Τηλέφωνο 2392036417
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   Λογοθεραπευτής - Λογοπεδικός - Νέα Μηχανιώνα

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Ερμού 75, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310279449
 • Κινητό 6944264115
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Λογοθεραπευτής-Λογοπεδικός, διατηρεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Ιδιωτικό Γραφείο Λογοθεραπείας ''Ιωάννης Α. Τζιαρός'' και εργάζεται ως Λογοθεραπευτής στην εταιρεία Armonia Rehabilitation Center. Είναι πτυχιούχος του πανεπιστημίου Università degli Studi di Siena

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Παλαιών Πατρ. Γερμανού 3, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310282824
 • Φαξ 2310242434
 • E-mail contact@omilia.gr
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

  Υποκατάστημα Πυλαίας

  Νικολάου Πλαστήρα 53Α, Χαριλάου/Πυλαία
  ΤΗΛ.: 2310 325 355
  FAX.: 2310 325 385

   Υποκατάστημα Περαίας

  ΤΗΛ.: 23920 20520

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Το κέντρο «Λόγος» προσφέρει από το 1989 επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες διάγνωσης και αντιμετώπισης διαταραχών λόγου-ομιλίας-φωνής, καθώς και μαθησιακών δυσκολιών. Λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Α. Ξωφύλλη, ειδικού Λογοπαθολόγου, ειδικευμένου στην Αμερική και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων της Βορείου Ελλάδας. Έκτοτε η διεπιστημονική ομάδα συνέχισε να διευρύνεται, ώστε σήμερα να στελεχώνεται από καταρτισμένους ειδικούς στο χώρο της παθολογίας φωνής, των δυσφαγιών (μάσησης και κατάποσης), της λογοθεραπείας, της παιδοψυχιατρικής και της ψυχολογίας, της εργοθεραπείας, καθώς και της ειδικής θεραπευτικής αγωγής.
   
  Με γνώμονα την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών διάγνωσης καθώς και την οργάνωση εξατομικευμένων προγραμμάτων θεραπευτικής παρέμβασης, δημιουργήσαμε πριν από μερικά χρόνια έναν καθαρά αναπτυξιακό χώρο στην οδό Ν. Πλαστήρα 53 (Πυλαία), οπότε και συγκροτήθηκε στη σημερινή του πλέον μορφή το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού και Εφήβου. Αντίστοιχος είναι ο χώρος που δημιουργήθηκε και στην Περαία. Στην Π. Π. Γερμανού (κέντρο), εκτός από το τμήμα ανάπτυξης παιδιού και εφήβου, λειτουργεί παράλληλα και το τμήμα παθολογίας φωνής, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ανάλυσης φωνής και ομιλίας.
   
  xofillis athanasios
   
  Ο Αθανάσιος Ξωφύλλης Ph.D. C.C.C., εμπνευστής και ιδρυτής του κέντρου «λόγος», είναι Ειδικός Λογοπαθολόγος. Ειδικεύθηκε στις ΗΠΑ στα πανεπιστήμια Illinois, E. Illinois και Loyola. Ειδικεύθηκε περαιτέρω και συνεργάστηκε με το Northwestern University, το University of Chicago και το Methodist Hospital of Indianapolis.
   
  Δημιούργησε και διηύθυνε το πρώτο Κέντρο Παθολογίας Φωνής στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο «Υγεία». Επίσης, υπήρξε συνιδρυτής με τον αείμνηστο πλαστικό και κρανιοπροσωπικό χειρουργό Αλέξανδρο Στρατουδάκη του Ελληνικού Κρανιοπροσωπικού Κέντρου το 1996, ενώ είναι τακτικό (licenced) μέλος της ASHA (American Speech-Language-Hearing Association) από το 1987, της ACPA (American Cleft Palate Craniofacial Association) από το 1984 και της VF (Voice Foundation).
   
  Η πολυετής εμπειρία του στο χώρο της κλινικής δραστηριότητας και της επιστημονικής έρευνας και δράσης (παρουσιάσεις, διαλέξεις, συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια και σε δύο ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα), αλλά κυρίως η αφοσίωση στο αντικείμενό του, τον οδήγησαν στην οργάνωση μιας ενιαίας διεπιστημονικής ομάδας υψηλών προδιαγραφών, που διανύει ήδη την τρίτη δεκαετία κοινωνικής προσφοράς στη Βόρεια Ελλάδα.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Πλ. Αγίου Παντελεήμονος 5, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310219990
 • Φαξ 2310219990
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Κεντρο Λογοθεραπείας Καμάρα (Κεντρικό)
  Πλ. Αγ. Παντελεήμονος 5
  Τ.Κ. 54635, Θεσ/νίκη
  Τηλ.: 2310219990
   
  Υποκατάστημα Αμπελοκήπων 
  Φιλιππουπόλεως 74
   Αμπελόκηποι - Θεσ/νίκη
  Τηλ.: 2310577204
   
  Υποκατάστημα Ευόσμου
  Μεταλλείων Ταύρων 6
   Εύοσμος - Θεσ/νίκη
  Τηλ.: 2310558218
   
  Υποκατάστημα Καλαμαριάς
  Ξενοφώντος 1, Καλαμαριά
  Τηλ.: 2310441883
 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}PswmopoulosDiomidis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Το "Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας των Διαταραχών του Λόγου" ιδρύθηκε το 1995 από τον κ. Διομήδη Ψωμόπουλο, Λογοθεραπευτή - Ειδ. Παιδαγωγό. Είναι το πλέον γνωστό στην Βόρειο Ελλάδα στον τομέα της αντιμετώπισης των διαταραχών του λόγου, των εξελικτικών διαταραχών και των μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους.
   
  Το ενδιαφέρον της θεραπευτικής προσέγγισης έχει διπλό χαρακτήρα:
   
  α) Την άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση των παρουσιαζομένων συμπτωμάτων,
  Β) Την προσέγγιση του παιδιού ως συνόλου λειτουργιών αλλά και ως αλληλεπιδράσεων με το κοινωνικό περιβάλλον.
   
  Το είδος της θεραπευτικής παρέμβασης διαφέρει κατά περίπτωση και μπορεί να αφορά στην:
   
  1) Αντιμετώπιση ενός μεμονωμένου συμπτώματος.
  2) Πολύπλευρη αντιμετώπιση από ομάδα ειδικών (λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, ψυχολόγος, παιδοψυχίατρος, ορθοδοντικός, κλπ.).
  3) Έλεγχο σε βάθος για την εξακρίβωση και αντιμετώπιση των αιτιών που είναι δυνατόν να ευθύνονται για μία διαταραχή.
   
  Το Κέντρο εφαρμόζει τις πλέον ενδεδειγμένες θεραπευτικές μεθόδους με στόχο την σύντομη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παρουσιαζόμενων διαταραχών:
   
  ❒ Νευρολειτουργική Αναδιοργάνωση (Μέθοδος Beatriz Padovan)
  ❒ Μυολειτουργική Θεραπεία (MFT) της Annita Kittel
  ❒ Μέθοδος Ολοκλήρωσης Φωνολογικής Αντίληψης (Δ. Ψωμόπουλος)

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Λογοθεραπευτής
 • Διεύθυνση Καραολή & Δημητρίου 120, Εύοσμος
 • Περιοχή Εύοσμος
 • Τηλέφωνο 2310387416
 • Κινητό 6945956162
 • E-mail info@dialogou-paignio.gr
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:00 - 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Το Κέντρο Λογοθεραπείας  ''ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟ''  λειτουργεί στον Εύοσμο από το 2007 με υπεύθυνη τη λογοθεραπεύτρια, πτυχιούχο του Α.Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων, Σελίνη Ελευθερία.
   
  Στο κέντρο παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες λογοθεραπείας και εργοθεραπείας σε επίπεδο πρόληψης, διάγνωσης και αποκατάστασης των διαταραχών που επηρεάζουν την αναπτυξιακή πορεία ενός παιδιού.
   
  Στόχος του κέντρου αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση των δυσκολιών και η άμεση παρέμβαση σε ατομικά εξειδικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης, συνεργαζόμενοι με την οικογένεια αλλά και με άλλους ειδικούς, όπως παιδίατρος, ωτορινολαρυγγολόγος, παιδοψυχίατρος, ψυχολόγος κτλ, προκειμένου να αναπτυχθεί στο μέγιστο δυνατό το λειτουργικό επίπεδο του παιδιού και η επιτυχημένη κοινωνική και σχολική του ένταξη.
   
  Συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και η πρώτη επίσκεψη παρέχεται δωρεάν κατόπιν ραντεβού.
   

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Κίμωνος Βόγα 60, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310419702
 • Κινητό 6944182914
 • E-mail elelogo75@gmail.com
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Το Κέντρο Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής παρέχει υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με:
   
  ❒ Καθυστέρηση λόγου και ομιλίας - στη ροή του λόγου
  ❒ Διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές
  ❒ Διαταραχές στη μάσηση και στην κατάποση
  ❒ Διαταραχές στη νοητική επεξεργασία μιας πληροφορίας
  ❒ Διαταραχές στην ακουστική ικανότητα
  ❒ Δυσλεξία – Μαθησιακές δυσκολίες
  ❒ Ψυχοκινητική καθυστέρηση
  ❒ Διαταραχές συμπεριφοράς
  ❒ Τραυλισμό
  ❒ Νευρογενείς διαταραχές του λόγου παιδιών και ενηλίκων
  ❒ Βαρηκοΐα
  ❒ Γραφοκινητικές δυσκολίες
 • Προϋπηρεσία

   

   
  Το κέντρο λειτουργεί από το 2007, με υπεύθυνο προγραμμάτων τον κ. Γεώργιο Ελευθεριάδη, Λογοθεραπευτή – Ειδικό Παιδαγωγό. Στόχος του κέντρου είναι η έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση δυσκολιών λόγου – ομιλίας και μάθησης. Προσφέρονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας από ομάδα έμπειρων ειδικών θεραπευτών όπως Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτή, Ψυχολόγο, Ψυχίατρο, οι οποίες αφορούν στον τομέα της Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και της Ειδικής Αγωγής και καλύπτουν διαγνωστικά και θεραπευτικά ένα μεγάλο ηλικιακό φάσμα, από την προσχολική ηλικία (σύνδρομα, διαταραχές λόγου και ομιλίας, δυσλεξία κ.τ.λ.) μέχρι ηλικιωμένους (νευρολογικές παθήσεις, αφασίες κ.τ.λ.).
  Οι συνεδρίες γίνονται στον χώρο του Κέντρου, ωστόσο σε ειδικές περιπτώσεις είναι δυνατή και η κατ’ οίκον θεραπεία. Σε συνδυασμό με τους καταξιωμένους συνεργάτες το κέντρο λογοθεραπείας εγγυάται σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα, ενώ οι τιμές  παραμένουν προσιτές και ανταγωνιστικές. Το Κέντρο συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι ενταγμένα στον ΕΟΠΥΥ. Ειδικές τιμές προσφέρονται σε άνεργους, πολύτεκνους και ανασφάλιστους.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 80, Αμπελόκηποι,
 • Περιοχή Αμπελόκηποι
 • Τηλέφωνο 2310739554
 • Κινητό 6936522033
 • E-mail info@logoplay.gr
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}ManiatopoulouMarianna{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
   
  Ψυχομετρικά Τεστ
  Τεστ Αθηνά
  Α΄ Τεστ
  Τεστ ανίχνευσης αναγνωστικής ικανότητας
  ΑνΟμιΛο 4
  Μέθοδος ΜΑΚΑΤΟΝ
  Μέθοδος TEACH
 • Προϋπηρεσία

   

  Το κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας παιδιών και ενηλίκων με σεβασμό και επαγγελματισμό προσφέρει από το 1998 τις υπηρεσίες του στον χώρο της παθολογίας του λόγου και της ομιλίας. Οι θεραπευτές του κέντρου μας θα αξιολογήσουν τις δυσκολίες σας και θα διαπιστώσουν αν χρειάζεται λογοπεδική παρέμβαση ή παραπομπή σε άλλον ειδικό.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Ξενοφώντος 1, Καλαμαριά
 • Περιοχή Καλαμαριά
 • Τηλέφωνο 2313008316
 • Κινητό 6973989607
 • E-mail tanialazarou@gmail.com
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-14:00 & 16:00-21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Το γραφείο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Παιδοψυχολόγου κας Λαζάρου Δ. Τάνιας, απόφοιτης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μετεκπαίδευση στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία (MSc in Developmental Psychology - Lancaster University, UK) και μέλους του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (αριθμός μητρώου 1978). Παρέχονται υπηρεσίες αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης σε παιδιά ηλικίας έως 18 ετών που συγκεκριμένα αφορούν σε :
   
  ❒ Μαθησιακές δυσκολίες
  ❒ Πρώιμη παρέμβαση και εκπαίδευση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες 
  ❒ Αναπτυξιακές διαταραχές 
  ❒ Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ)
  ❒ Προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών
  ❒ Συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων
  ❒ Ψυχομετρικά Τεστ
  ❒ Ά τεστ (ανιχνευτική δοκιμασία σχολικής ετοιμότητας για παιδιά νηπιακής ηλικίας - τιμήθηκε με το Βραβείο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για το 2008).
   

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Δασκάλας Τσακίρη Αθηνάς 11, Ευκαρπία
 • Περιοχή Ευκαρπία
 • Τηλέφωνο 2310688367
 • Κινητό 6934840969
 • E-mail giannavasili@yahoo.gr
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή: 13:00 έως 21:00
  Σάββατο: 09:30 έως 13:00
 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}SkepsikaiPraksi{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Το κέντρο «σκέψη και πράξη» είναι ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα (λογοθεραπεύτρια, εγοθεραπεύτρια, ψυχολόγο) με άρτια εκπαίδευση και εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής. Πρωταρχικός σκοπός του κέντρου είναι η επιστημονική αντιμετώπιση με ευθύνη και πραγματικά ανθρώπινο ενδιαφέρον κάθε δυσκολίας και προβλήματος που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα παιδί, ένας έφηβος ή ένας ενήλικας.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 38, Καλαμαριά
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310450063
 • E-mail ekfrasikaidimiourgia@hotmail.gr
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Ανατολική Θεσσαλονίκη
  Εθνικής Αντιστάσεως 38, Καλαμαριά
   
  Δυτική Θεσσαλονίκη
  Μεγάλου Αλεξάνδρου 83 (1ος όροφος),Εύοσμος
  Τηλέφωνο 2310 776672
 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Το κέντρο λογοθεραπείας - εργοθεραπείας Έκφραση & Δημιουργία, που εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αποτελεί το ιδανικό μέρος για παιδιά που έχουν ανάγκη λογοθεραπείας.
   
  Η πολύχρονη εμπειρία του κέντρου και κυρίως το άρτια εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό είναι στη διάθεσή σας για να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα.
   
  Και στα δύο κέντρα, πολύπειροι λογοθεραπευτές με υψηλής πιστοποίησης ακαδημαϊκή γνώση είναι δίπλα στα παιδιά, για τη διάγνωση, την αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη τυχόν σχετικού προβλήματος, με στόχο την ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Αιγαίου 54, Καλαμαριά
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310421440
 • Κινητό 6944101314
 • Φαξ 2310421440
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   Λογοθεραπεία παίδων & Ενηλίκων Αποκατάσταση λόγου - Φωνής

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 73, Εύοσμος
 • Περιοχή Εύοσμος
 • Τηλέφωνο 2310758762
 • E-mail logos.ergon@hotmail.com
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logos.Ergon{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   Υπεύθυνοι κέντρου: 
  Λογοθεραπευτής: Χατζηπανταζής Βασίλειος
  Εργοθεραπεύτρια: Μυτιλίδου Ζαφειρούλα
   
  Το “logos-ergon” αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο ειδικών θεραπειών με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία. Ο χώρος του κέντρου είναι σύγχρονος και διαμορφωμένος κατάλληλα, ώστε να καλύπτονται οι θεραπευτικές ανάγκες παιδιών και ενηλίκων, διαθέτοντας εξειδικευμένο και σύγχρονο υλικό. Συνεργάζεται με ειδικούς ιατρούς και εκπαιδευτικούς, όμως κυρίως με τους γονείς με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Οι ειδικοί επιστήμονες του κέντρου βρίσκονται συνέχεια δίπλα στο παιδί και την οικογένεια οποιαδήποτε στιγμή χρειάζονται τη βοήθειά τους. Συνεργάζεται με όλα τα ταμεία.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Μεσσήνης 1, Πολίχνη
 • Περιοχή Πολίχνη
 • Τηλέφωνο 2315519056
 • Κινητό 6976393650
 • E-mail magiogloudes@yahoo.gr
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   
  Λογοθεραπεύτρια – Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών
   

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Εθνικής Αμύνης 9, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310240654
 • Φαξ 2310232416
 • E-mail plasisworld@plasisworld.gr
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Κέντρο Λογοθεραπείας Θεσσαλονίκη
  Τσιμισκή 131 & Εθνικής Αμύνης 9
  Θεσσαλονίκη 54621
  Τηλ.: 2310 240.654
  Fax: 2310 232.416
   
  Κέντρο Λογοθεραπείας Θέρμη
  Βενιζέλου 5
  Θέρμη 57001
  Τηλ.: 2310 466.959
   
  Κέντρο Λογοθεραπείας Ωραιόκαστρο
  Αναγεννήσεως 1
  Ωραιόκαστρο 57013
  Τηλ.: 2313073485
 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}PlasisWorld{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

    
  Το Κέντρο Λόγου και Μάθησης Plasis World λειτουργεί με την σημερινή του μορφή από το καλοκαίρι του 2000, με υπεύθυνη την Κλινική Γλωσσολόγο Εβίτα Ζιούδρου και έχει να επιδείξει σημαντική συμβολή στον τομέα της αποκατάστασης, καθώς η σημερινή μορφή του είναι απόγονος ανάλογου χώρου, ο οποίος πρωτοπόρησε και ξεχώρισε στον τομέα αυτό ήδη από το 1989.
   
  Το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό του Plasis World αποτελείται από Γλωσσολόγους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φυσιοθεραπευτές και Ψυχολόγους. 
  Τα προγράμματα Λογοθεραπείας & Ψυχολογίας του Plasis και οι υπεύθυνοι για αυτά θεραπευτές εποπτεύονται επίσημα από καθηγητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Το τμήμα εργοθεραπείας εποπτεύεται και διαθέτει εργοθεραπευτές εκπαιδευμένο στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. 
   
  Υπεύθυνη των Κέντρων Λόγου και Μάθησης PLASIS WORLD είναι η Εβίτα Ζιούδρου, Κλινική Γλωσσολόγος Ειδικευμένη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στα Προβλήματα Λόγου & Μάθησης, στην Ιταλία στο Παν/μιο της Padova καθώς και στη Μ. Βρετανία στο Παν/μιο του Μάντσεστερ. Η Εβίτα Ζιούδρου εγκαινίασε το PlasisWorld το 1989 ενώ το 2000 αναδιοργάνωσε πρωτοποριακά τις υπηρεσίες του κέντρου. Στο παρελθόν έχει εργασθεί σαν λογοθεραπεύτρια στο ΕΛΠΙΔΑ (Μονάδα Αποκατάστασης Παιδιών με Αυτισμό), στο Σύλλογο Βαρήκοων Παιδιών Θεσσαλονίκης, σε πολυάριθμα Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη διάγνωση και αντιμετώπιση Δυσκολιών Επικοινωνίας & Λόγου, στη Σχολική Ετοιμότητα, στη Διάγνωση και Αντιμετώπιση Αναπτυξιακών Διαταραχών Αυτισμού, Asperger, στην Εντατική Θεραπεία (Intensive Interaction), στη Δυσφαγία, καθώς και στις Πολυαισθητηριακές Αναπηρίες. Ανακοίνωσε πολυάριθμες εργασίες γύρω από την "Εντατική Αλληλεπίδραση", τα "Διαγνωστικά Θέματα Αναπτυξιακών Διαταραχών", τη «Δυσφαγία», το «Παιχνίδι και την Επικοινωνία» κα. Συχνά διοργανώνει ή συμμετέχει σαν ομιλητής σε Παγκόσμια και Πανελλαδικά Συνέδρια και είναι ενεργό μέλος του UK Linguist Accosiation, IALP International Association of Speech Therapists and Phoniatrs 
   
   
  Στη Διεπιστημονική Ομάδα συνεργάζονται οι παρακάτω Ειδικοί Επιστήμονες:
   
  Δεμερτζή Ελένη, Λογοπεδικός
  Καλλιάγρα Βανέσσα, Εργοθεραπεία
  Μπέκα Μαρίνα, Ψυχολόγος
  Μουτίσεια Χαρίκλεια, Λογοπεδικός
  Σφηντσιώτη Γιώτα, Εργοθεραπεύτρια, Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SI)
  Τάνη Ευτυχία, Ειδική Παιδαγωγός
  Μαρινόπουλος Λευθέρης, Γλωσσολόγος
  Μαρινοπούλου Όλγα, Θεατρολόγος
  Φυλακτού Ελευθερία, Κοινωνική Λειτουργός, Λογοθεραπεία
  Μυλωνά Γεωργία, Εργοθεραπεία
  Βέρρα Αγγελική, Λογοπεδικός
  Μιχάδαση Άννα, Εργοθεραπεύτρια
  Κωστάκη Ελένη, Ειδική Παιδαγωγός
  Οικονόμου Ιωάννα, Λογοπεδικός
  Παπαδοπούλου Μιράντα, Λογοθεραπεία
   
  Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων-Γραμματείας
   
  Ζησίδου Ανθή, ΣΑΕ
  Μέγα Μαλαματένια, ΣΑΕ
  Τάνη Γεωργία, Φιλόλογος
 • Συνεντεύξεις

   

  {youtube}aPqBLYIQ0D8{/youtube}

  {youtube}79nrhf1JQvc{/youtube}

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Λεωφ. Βασ. Γεωργίου 7, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310811966
 • Κινητό 6947303304
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}KokkinidouAnastasiaLogotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   
  Το Κέντρο Λογοθεραπείας λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη, με υπεύθυνη την Αναστασία Κοκκινίδου, Λογοθεραπευτή - Λογοπεδικό, διπλωματούχο του Πανεπιστημίου Manchester Metropolitan University, UK και ΑΤΕΙ Πατρών.
   
  Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, εύκολα προσβάσιμο μέσω αστικών συγκοινωνιών, ενώ ο όμορφα διαμορφωμένος χώρος, το εξειδικευμένο και σύγχρονο υλικό και η φιλική προσέγγιση προδιαθέτουν ευχάριστα γονείς και παιδιά.
   
  Η ομάδα του κέντρου απευθύνεται σε όσους χρειάζονται ειδική υποστήριξη στους τομείς του Λόγου, της Ομιλίας και της Επικοινωνίας, με εξατομικευμένα προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η εμπειρία και η συνεχόμενη εξειδίκευση σε νέες θεραπευτικές μεθόδους, καθώς και η στενή συνεργασία με άλλες ειδικότητες (εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς κ.λπ.) συντελούν στην αποτελεσματικότερη παρέμβαση.
   
  Ιδιαίτερα σημαντικός για εμάς είναι ο ρόλος του γονέα - φροντιστή στη θεραπεία, σαν ενεργό μέλος της ομάδας θεραπευτικής παρέμβασης, ώστε να επιτυγχάνεται η διαρκής υποστήριξη και στο σπίτι.
   
  Λειτουργεί και δεύτερος χώρος, που εξυπηρετεί τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην Άνω Ηλιούπολη.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Γρ. Λαμπράκη 119, Άνω Τούμπα
 • Περιοχή Ανω Τούμπα
 • Τηλέφωνο 2310950866
 • Κινητό 6934129372
 • E-mail info@paidigoneas.gr
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή: 13:00 - 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}KourampaEfi{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   
  Το κέντρο λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια με επικεφαλή την Έφη Κουραμπά Κλινική Παιδοψυχολόγος και στόχος του είναι να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με τις πιο σύγχρονες μεθόδους σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαικής ένωσης. Όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά κοι οι γονείς που πέρασαν από το Κέντρο Παδιού & Γονέα είναι πλέον αναπόπαστο κομμάτι της δουλειάς που γίνεται και των εγγυημένων αποτελεσμάτων που επιτυγχάνονται. Στόχος του κέντρου είναι να παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να μην απογοητεύονται οι γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους ειδικούς του κέντρου. Το Κέντρο στελεχώνεται από έμπειρους επιστήμονες όπως παιδοψυχολόγους , ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές , συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με στόχο την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, την θεραπευτική παρέμβαση σε προβλήματα λόγου, γραφής και συμπεριφοράς στο σπίτι και στο σχολείο, την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και της οικογένειας. Οι διαγνώσεις βασίζονται σε διεπιστημονική αξιολόγηση και υλοποιείται ολιστική παρέμβαση.
   
  Διεπιστημονική ομάδα:
  Dr. Κουραμπά Έφη, Κλινική Ψυχολόγος
  MSc Δρουγουνάκης Νίκος, Λογοθεραπευτής
  MSc Καραγεωργίου Ελπίδα, Ειδ.Παιδαγωγός, Επιστημονική Συντονίστρια
  MSc Καΐσση Ευανθία, Λογοθεραπεύτρια
  MSc Κάτση Σωτηριάννα, Λογοθεραπεύτρια
  MSc Παπανικολάου Αθανασία, Ειδ.Παιδαγωγός
  MSc Φουντούκα Βαλεντίνη, Εργοθεραπεύτρια
  MSc Φουρτούνη Λουκία, Φυσικοθεραπεύτρια-Εργοθεραπεύτρια
  MSc Ερκοτίδου Σοφία, Λογοθεραπεύτρια
  MSc Παπαστεργίου Αθηνά, Ειδ.Παιδαγωγός
  MSc Κορδέλλα Μάγδα, Λογοθεραπεύτρια
  MSc Προκοπούλου Ναννά, Ειδ.Παιδαγωγός

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Τρίτση Αντώνη 80, Εύοσμος
 • Περιοχή Εύοσμος
 • Τηλέφωνο 2310700440
 • Κινητό 6976690872
 • E-mail panapas.log@gmail.com
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 έως 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Έπειτα από μακρόχρονη εμπειρία δημιουργήθηκε το κέντρο λογοθεραπείας "ΛΟΓΟΚΕΝΤΡΟΣ". Στόχος είναι η έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση διαταραχών του λόγου, της φωνής, της ομιλίας, της ροής καθώς και διαταραχές της σίτισης. Η δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενή οδηγεί στην εξάλειψη και αποκατάσταση των προαναφερόμενων διαταραχών.

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Ολυμπιάδος 109, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Θεσσαλονίκη-κέντρο
 • Τηλέφωνο 2310200385
 • Φαξ 2310200385
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Καλλινίκου Μαγδα - Λογοθεραπευτής - Λογοπεδικός

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 147, Νεάπολη
 • Περιοχή Νεάπολη
 • Τηλέφωνο 2310615492
 • Κινητό 6973491540
 • E-mail korkoveloyk@gmail.com
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   Κατερίνα Κορκόβελου, Λογοθεραπεύτρια.
  Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας αντιμετωπίζονται εξατομικευμένα προβλήματα προφορικού και γραπτού λογου. Ειδικά προς τους γονείς πρέπει να τονιστεί η ανάγκη αντιμετώπισης προβληματων που χρήζουν λογοθεραπείας ιδιαίτερα σε προσχολικές ηλικίες,  διοτι ο πρώιμος εντοπισμος θα βοηθήσει στην είσοδός του στο σχολείο για την κατάκτηση της ανάγνωσης και της γραφής . Στο κέντρο παρέχεται όπου κρινεται απαραίτητο ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη από εξιδικευμένη παιδοψυχολόγο. Επίσης το κέντρο συνεργάζεται και με εξειδικευμένο εργοθεραπευτή σε περίπτωση που απαιτείται ολιστική προσέγγιση αντιμετώπισης των προβλημάτων.
   

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Προέκταση Μακρυγιάννη 117, Εύοσμος
 • Περιοχή Εύοσμος
 • Τηλέφωνο 2310683623
 • Κινητό 6977403659
 • Φαξ 2310683623
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Δευτέρα έως Παρασκευή: 13:00 έως 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

   Υπεύθυνος Κέντρου : Καλαϊτζή Μαρία
  Πτυχιούχος Λογοπαιδικός Ιταλικού Πανεπιστημίου

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Καραολή & Δημητρίου 149, Εύοσμος
 • Περιοχή Εύοσμος
 • Τηλέφωνο 2310656710
 • Κινητό 6972666644
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Καθημερινά 09:00 - 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}Logotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Υπεύθυνη κέντρου: Γαληνού Γαλήνη, Λογοθεραπευτής - Λογοπεδικός

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Αναλήψεως 43, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή Μπότσαρη
 • Κινητό 6955575546
 • E-mail willy-kalvo@hotmail.gr
 • Ώρες Λειτουργείας

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  Καθημερινά 12:00 - 21:00

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}LogoSkepsis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Γουίλι Καλβουρτζής, Λογοθεραπευτής - Λογοπεδικός

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα Κέντρο Λογοθεραπείας
 • Διεύθυνση Εθνικης Αντιστάσεως 36, Χαλκηδόνα
 • Περιοχή Χαλκηδόνα
 • Τηλέφωνο 2391110568
 • Κινητό 6974150155
 • E-mail logos@logos-mathisi.gr
 • Ιστοσελίδα

   

 • Ώρες Λειτουργείας

   

  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 

 • Φωτογραφίες

   

   {gallery}FilippopoulouEleniLogotherapeutis{/gallery}
 • Εξειδίκευση

   

  Λογοθεραπεία
  Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού. 
   
  Εργοθεραπεία
  Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου. 
   
  Ψυχομετρική εκτίμηση 
  Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 
   
  Συμβουλευτική Γονέων
  Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί. 
   
  Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους
  Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον
   
  Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική
  Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες,  Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)
 • Προϋπηρεσία

   

  Επιστημονική Υπεύθυνη: Ελένη Φιλιπποπούλου, Λογοθεραπεύτρια

Page 1 of 2